• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik przenośny-POMOCY!!!

Reakcji
0
Właśnie robię głośni przenośny. Coś w stylu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17637 Na razie jestem na etapie elektroniki w tym dziele. Robie to z radiomagnetofonu. I tu moje pytania:

- czy jak radio ma wejście MIC (mikrofon) to mogę podłączyć tam np. mp4 czy tylko mikrofon jeśli nie to czy mogę to zrobić do wyjścia CD OUT ? (rdio samo w sobie ma już wbudowany odtwarzacz płyt CD )

- czy da się zrobić przejściówkę i jakiś uklad żębym mogl odpalić na tym muzykę z pendriva? (jeśli tak to w jaki sposób)

- radio jest na 9v (6 baterii 1,5) czy nic się nie stanie jeśli podłącze je pod akumulatorek 12v ?

Sory jak namieszalem, ale myślę że i tak napisałem to w miarę zrozumiale

czy jak radio ma wejście MIC (mikrofon) to mogę podłączyć tam np. mp4 czy tylko mikrofon jeśli nie to czy mogę to zrobić do wyjścia CD OUT ? (rdio samo w sobie ma już wbudowany odtwarzacz płyt CD )

Tam pewno jest przedwzmacniacz mikrofonowy więc niezbyt. A jak chcesz coś podłączyć co daje sygnał do WYJŚCIA :?:

czy da się zrobić przejściówkę i jakiś uklad żębym mogl odpalić na tym muzykę z pendriva? (jeśli tak to w jaki sposób)

Tak, na procesorach :grin: Musiałbyś praktycznie poskładać mptrójkę :lol:

radio jest na 9v (6 baterii 1,5) czy nic się nie stanie jeśli podłącze je pod akumulatorek 12v ?

Myślę że tragedi nie będzie ale jeśli cenne radyjko to tak bym nie robił :cool:

To będzie się dalo jakoś podlączyć mp4 pod któreś z tych wyjśc lub ewentualnie poprowadzić jakieś nowe wyjście ?
benek161 napisał:
Tak, na procesorach Musiałbyś praktycznie poskładać mptrójkę
To jak to zrobić ?
benek161 napisał:
Myślę że tragedi nie będzie ale jeśli cenne radyjko to tak bym nie robił
na czym miała by polegać ta "tragedia" ?

Seba727 napisał:
To będzie się dalo jakoś podlączyć mp4 pod któreś z tych wyjśc lub ewentualnie poprowadzić jakieś nowe wyjście ?
benek161 napisał:
Tak, na procesorach Musiałbyś praktycznie poskładać mptrójkę
To jak to zrobić ?
benek161 napisał:
Myślę że tragedi nie będzie ale jeśli cenne radyjko to tak bym nie robił
na czym miała by polegać ta "tragedia" ?

Tragedia będzie polegała na spaleniu pewnych elementów radia.

benek161 napisał:
Umiesz programować? Sądze że nie. Na elektrodzie ktoś zrobił taką mp3 z karty pamięci. Poszukaj w DIY konstrukcje
nie prościej kupić ? Dałem za taką dokładnie 25zł , zasilana z baterii AAA, na karty SD i działa już 2 lata...

Powrót