• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośniki przód w pugu 307

Reakcji
0
Witajcie,czy ktoś może mi podpowiedzieć krok po kroku jak w peugeocie 307 zamocować głośniki przednie do drzwi a nie do tapicerki.
Wiem,że jest z tym trochę kłopotu bo w standarcie głośniki przykręcane są do tapicerki a za tapicerką nie za bardzo jest gdzie przykręcić,gdzieś dowiedziałem się,że trzeba trochę wycinać blachy,ale nie zabardzo wiem gdzie.
Dzięki za sugestie i podpowiedzi

a jest na gwarancji?
masz elektryczne szyby?
boczne poduszki powietrza?/
ja bym pod tapicerke wsadzil kawalek sklejki i do niej przykrecil glosniki

jakie chcesz wstawic tam??

aryan napisał:
a jest na gwarancji?
masz elektryczne szyby?
boczne poduszki powietrza?/
ja bym pod tapicerke wsadzil kawalek sklejki i do niej przykrecil glosniki

jakie chcesz wstawic tam??

Nie jest na gwarancji,el.szyby ma,boczne poduchy też,a gdzie tą sklejkę przykleić,do blachy czy do tapicery ?

wiedziałem, że to w końcu ktoś to napisze..
ja w 307 nawet w życiu nie siedziałem..
przykro mi, ale nie wiem jak tam to wszystko wygląda.

woofer.JPG

fotka02.JPG

fotka03.JPG

fotka04.JPG

gogle..!!!
w cholere jest tego na necie w działach montaże w firmach CA

magik napisał:
wiedziałem, że to w końcu ktoś to napisze..
ja w 307 nawet w życiu nie siedziałem..
przykro mi, ale nie wiem jak tam to wszystko wygląda.

Obrazek

gogle..!!!
w cholere jest tego na necie w działach montaże w firmach CA

No właśnie tylko ten obrazek nr.1 jest z 307 5d,reszta to 307CC,gdzie już fabryka daje możliwość mocowania głośników do blachy.
Google w tym temacie nie mają za dużo do powiedzenia.Dwa może trzy zdjęcia i to tylko po montażu,nigdzie nie jest opisane,co ciąć,jak ciąć,gdzie ciąć i czy w ogóle ciąć ;).
Jak widzimy na zdjęciu nr.1 gość poszedł po najmniejszej linii oporu i zapakował głośnik w tapicerę i założe się,że cała mu chodzi w takt muzyki :)

Jak widzimy na zdjęciu nr.1 gość poszedł po najmniejszej linii oporu i zapakował głośnik w tapicerę i założe się,że cała mu chodzi w takt muzyki :)

acha :) a kilogramy dynamatu + wytłumienie podrygują razem z nim. :)

magik napisał:

acha :) a kilogramy dynamatu + wytłumienie podrygują razem z nim. :)

Dokładnie tak,tapicerka trzyma się drzwi na czterech plastikowych zaczepach,a poza tym słada się z trzech elementów łączonych ze sobą przez plastikowe nity.
I chyba nie muszę dalej mówić co się dzieje podczas jazdy a co dopiero po włączeniu zestawu basowego i żadne dynamaty,dynamometry,app i inne bolle nie pomogą.

Dokładnie tak,tapicerka trzyma się drzwi na czterech plastikowych zaczepach,a poza tym słada się z trzech elementów łączonych ze sobą przez plastikowe nity.
I chyba nie muszę dalej mówić co się dzieje podczas jazdy a co dopiero po włączeniu zestawu basowego i żadne dynamaty,dynamometry,app i inne bolle nie pomogą.
co sie plumkasz? ja to robiłem..?? napisz do tego co tę pracę wykonał.. pojedz zapytać sie co by zrobili panowie z warsztatu CA.. rusz sie a nie czekaj na odpowiedz.. masz neta.. wysłanie mejla nic nie kosztuje.. porada w warsztacie CA również nic.
ja Ci nie umiem pomóc, nie zaglądałem do 307.
powodzenia.

Powrót