• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GD 20/25

Reakcji
0
Zdravím Polsko,

potřeboval bych prosím zjistit bližší parametry k reproduktoru GD 20/25.Na Tonsilu jich moc není. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti. Je dobrý pro stavbu v Hi-Fi aplikaci?
Děkuji za odpovědi.

Potrzebował bym ustalić więcej szczegółow dotyczących parametrów reproduktora GD 20/25.
Na „Tonsil“ nie ma ich zbyt dużo. Czy ktoś z Was może ma z tym reproduktorem jakieś doświadczenie?
Czy można go użyć przy budowie w aplikacji Hi-Fi,closed box, 2-way gd 20/25+GTC 11/100,8 ?

Dziękuje za ew.odpowiedzi

http://amplion.wz.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=1013

hmm meybe u can at english write u post's, we understand better you problem's

predzej do ładu dojdziemy po angielsku chyba niz po czesku bo ja tam po czesku to cienko .....

Potřebuji tyto parametry

Objętość ekwiwalentna VAS -
Dobroć mechaniczna QMS -
Dobroć elektryczna QES -
Dobroć całkowita QTS -
Całkowita masa ruchoma MMS -
Podatność mechaniczna zawieszeń CMS -
Wskaźnik siły BI -
Powierzchnia czynna membrany SD

Děkuji

I think it is impossible to find T/S for GD 20/25 (Tonsil shows QTS, QMS, QES, VAS etc. only for woofers - not for wideranges).

Re: GD 20/25

Newman napisał:
Zdravím Polsko,

potřeboval bych prosím zjistit bližší parametry k reproduktoru GD 20/25.Na Tonsilu jich moc není. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti. Je dobrý pro stavbu v Hi-Fi aplikaci?
Děkuji za odpovědi.

http://amplion.wz.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=1013
wiśnia, nie wiem jak Ty ale ja doskonale wszystko rozumiem :P
i w tym momencie staliśmy się conajmniej równi elektrodzie :D
jeszcze gdyby kolega jakąś konstrukcję zamieścił :)

wisnia, to były czasy gdy jeszcze nie miałem neta i sobie po prostu zapisywałem na dysku więc gdzieś to pewnie na dysku mam :)
ehhh stare czasy :D
jak znajde czas to postaram się poszukać :)
Newman, może umieść w dziale "konstrukcje" ?:D

Potrzebował bym ustalić więcej szczegółow dotyczących parametrów reproduktora GD 20/25.
Na „Tonsil“ nie ma ich zbyt dużo. Czy ktoś z Was może ma z tym reproduktorem jakieś doświadczenie?
Czy można go użyć przy budowie w aplikacji Hi-Fi,closed box, 2-way gd 20/25+GTC 11/100,8 ?

Dziękuje za ew.odpowiedzi

Ja mialem kiedys w rekach kolumne na tym glosniku. Obudowa zamknieta chyba cos okolo 15-17 litrow. Z basem radzil sobie calkiem dobrze, moze nie schodzil bardzo nisko ale mile mnie zaskoczyl (ciezko mi teraz okreslic jak nisko gral). Srednie tony o dziwo tez nie najgorszej jakosci i dosc szczegolowe, a zarazem nie wybijaly sie ponad reszte pasma.

[ Dodano: 2006-01-25, 13:52 ]
Do 2 way spokojnie sie nada.

[ Dodano: 2006-01-25, 13:57 ]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77503639 - byly to chyba takie kolumny (GD 20/25 + GDW 9/15)

Powrót