• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN-18-120-6-SW

Reakcji
0
Witam

Czy ten głośnik nadaje się na uzupełnienie pasma poniżej 4kHz w samochodzie w drzwiach ?

Ten głośnik spokojnie zejdzie do 55 Hz, wiec troche dziwnie sie pytasz... A do samochodu... raczej nie ale zawsze mozesz spróbować:)

do 4khz to od biedy zagra, w wozie to i tak bez większej różnicy ;]
Problem polega raczej na tym że ma mały qts to w zamkniętej budzie w wozie da tyle że basu będzie jak na lekarstwo, a głośnik będzie się wypluwał...
No chyba że br zrobisz, tylko nie wiem jak rozwiążesz ten problem w dzwiach...

takero napisał:
do 4khz to od biedy zagra, w wozie to i tak bez większej różnicy ;]
Problem polega raczej na tym że ma mały qts to w zamkniętej budzie w wozie da tyle że basu będzie jak na lekarstwo, a głośnik będzie się wypluwał...
No chyba że br zrobisz, tylko nie wiem jak rozwiążesz ten problem w dzwiach...

Jest dokładnie jak wyżej napisane. Zamontowałem te głośniki w drzwiach(wygłuszonych) w samochodzie i basu nie ma za dużo ale z uzupełnienie suba daja radę.

Powrót