• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN 20/60/11

Reakcji
0
No wlasnie mam 2 glosniki GDN 20/60/11 8 oHm i sie zastanawiam czy jednegonie uzyc do budwy subwooferka, mialby on byc przeznaczony do sluchania muzyki w pokoju 9 m^ co o tym sadzicie ?

Czesc
Mam takie głośniki w kolumnach. Obudowa zamknieta ok. 25-30 litrów. Bas całkiem miły lecz nie schodzi za nisko. Do bas reflexu raczej sie nie nadaja - za duzy Qts, ponad 0,5.
Możesz spróbowac w band pasie, albo sprzedac i kupic cos bardziej odpowiedniego do suba.

Wmontuj oba głośniki. Nadmiar efektywności sporzytkujesz na niższe odcięcie filtra i tym samym lepsze zejście. Takaby była moja koncepcja, zresztą co zrobisz z 2 glośnikiem ? ;) .

Yoshi_80--- sorka ale cie nie rozumiem ,,,mam wmatowa 2 glosniki i nie wiedizec co zrobic z drugim ?:| a pozatym ja mam pokoj 9 m^ to mi wymiatacza nie trzeba .....

Yoshi_80, zapewnie mial na myslito, ze jak na jednym zrobisz suba to drugi Ci zostanie... a tak wpakujesz obydwa glosniki

Powrót