• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN 20/60/19

Reakcji
5
Witam ponownie.
Tym razem mam taki problem. Kupiłem kiedyś takie głośniki GDN 20/60/19 4 ohm
Przypomniało mi sie po 4 latach, ze lezą nowe na działce wiec trzeba by coś z nich zrobić.
Czy ktoś może miał z nimi do czynienia? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ich temat ani nawet parametrów t-s. Pomóżcie!

najprosciej bedzie zrobic jiga i go pomierzyc - koszt jakies 20zl, a i tak zawsze sie przyda.

lklukasz napisał:
Przypomniało mi sie po 4 latach, ze lezą nowe na działce wiec trzeba by coś z nich zrobić
:lol: nie zdziwie sie jak trzeba bedzie je zregenerowac :lol:
sprawdz ich stan to sie pomysli

Nie trzeba ich regenerować. Jedynie wymienić kopułki przeciw pyłowe bo są delikatnie wgniecione. Były trzymane w dobrych warunkach.

Nie trzeba ich regenerować. Jedynie wymienić kopułki przeciw pyłowe bo są delikatnie wgniecione. Były trzymane w dobrych warunkach.
Jak bardzo? Jak tylko WGNIECIONE to odkurzacz i po sprawie :mrgreen: .

Powinien wystarczyć. Jeszcze nie próbowałem. :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-09, 19:07 ]
Zdobyłem dane. I co o tym myślicie?

[ Dodano: 2008-07-09, 19:18 ]
tu:

[ Dodano: 2008-07-09, 19:18 ]
tu:

Załączniki

Pawel co bedzie lepiej z tego zrobic:
Suba na 2xgdn i mostek tda
Czy moze jakies fronty i sprzedac?
obawiam sie ze kolumn nie zrobisz - tzn kolumny zrobisz ale zwrotnic juz do nich nie
tak wiec zostaje chyba tylko sub. jednak decyzje mozna podjac dopiero wtedy jak sie je poslucha

Powrót