• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDWK 7/50/1 - Wymiana membrany

Reakcji
2
Czy jest sens wymieniać membrany w tych głośnikach(głośniki dostałem). Jeśli tak to założyć orginalne tonsila czy poeksperymentować.

jezeli masz odstep do tanich zamienikow moznasz poeksperymentować moze wyjdzie cos ciekawego.
jezeli nie daj orginalna ale bedzie tak jak było, ps ten glosik wymaga stromego filtru i nie lubi niskiego podzialu

nie słyszałem o zamiennikach do tego modelu. ma troche nietypową srednice. cięcie przy 5 000Hz i stromy filtr min 12db/okt. gra w paśmie 5 000-20 000 bardzo przyjemnie i niema problemu że nie ciągnie do końa. ze względu ma lekką membrane (mniejszej niz standardowa średnicy) doskonale ciągnie w górnym paśmie. to taki nasz polski stary super tweeter :)

Z jednym mam mały problem urwałem tą blaszkę z plusa. Da się to gdzieś kupić czy muszę kombinować.

Powrót