• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDWK11/100 czy to jest orginal??

moze napisze cos oczywistego ale
podrobki maja to do siebei ze wygladaja identycznie jak orginaly a co z dzwiekiem hmmm
ja osobiscie wole dolozyc nawet 40 zł i miec orginalne z gwarancją wiem ze 40 zł to duzo ale jak mam sie martwic po mocach

glosniki na allegro czesto sa poprostu wynoszone w czesciach z fabryki i skladane w domku przez jakas osobe a po takim zabiegu kazdy glosik moze mieć inna ch-ke

To raczej te same głośniki, jednak moim zdaniem GTC powinien bardziej trzymać parametry i powinien byc bardziej powtarzalny. Dlaczego? Znamy Tonsila i wiemy jaką wage przywiązuje na export. a GTC to głośniki exportowe... chyba kazdy rozumie co mam na myśli :)

Pozdrawiam

Czy wśród GDN 16/.... i 13/..... Tonsila też niektóre są eksportowe i lepiej trzymają parametry?

chyba za bardzo wziales sobie to do serca co napisalem :) a co do niskosredniotonowych Tonsila na export to juz nie ma takich kopi jak GTC11<>GDWK11, na www.conrad.de mozna sobie przejrzec niektore GTC, i niektore wydaja sie byc ciekawe :)

Chmmm ...znaczy to, ze lepiej kupic GTC 11/100 z Niemiec niz u nas we Wrześni GDWK 11/100?

jezeli jedziesz do Wrześni po GDWK to bierz GDWK, albo lepiej juz kupić GTC niż GDWK za 50zł

Ostatnio kupiłem "okazyjnie" za 50zł w sklepie GDWK 11/100 i oczywiście okazało sie, że są bez ferro :/

ja osobiscie wole tytanowki wieksza powtarzalnosc ale zrobienie do nich dobrej zwrotnicy uu to juz jest zabawa
sa ostrzejsze ale wg mnie i bardziej szczegółowe

11/100 to podobno najlepszy stosunek jakość/cena (w tej kategorii bezkonkurencyjne)?

Kup oryginalne Tonsile nie będziesz żałować!

Nie kupujcie na Allegro! Czy głośnik za połowę ceny sklepowej jest wiarygodny? Nie! Sprzedawca nie ma pudełek, gwarancji, rachunku. One są zrobione z odrzutów, wyniesione! Popytajcie ludzi z Tonsila, albo ich znajomych, osoby które były na praktykach. Na Allegro chodzi wiele "lewych" rzeczy i jest wielu cwaniaków typu "kupię, sprzedam, podp******ę". Nie dajmy im zarobić naszym kosztem! To szara strefa i tyle. Oryginalne głośniki mają nalepkę z hologramem!

Powrót