Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam pytanie czy otwory na bassy można zrobić w dowolnym miejscu przedniej płyty??
czy o cos innego? co to jest tba? i ja bym nie radzil robic zadnych otworow w glosniku, raczej to niczego nie poprawiotwór na tbę zrób na dole głóśnika !!!
W dół czyli że pod spodem kolumny zamontowany pionowo? jesli tak to bez wysokich kolców się nie obejdzie. osobiście wolę BR z przodu,a jeśli już ma być z tyłu to pamiętaj aby zostawić trochę miejsca za kolumną by powietrze mogło swobodnie się rozchodzić. wystarczy jak postawisz kolumne w odległości (2*średnica_BR)cm od ściany.bartekgib napisał:czy b-r w dół nie powoduje świstów powietrza ?
Powietrze się nakłada? na co??bartekgib napisał:No bo przecież powietrze się "nakłada" na siebie i wtedy co - słyszalne
świsty.
Wszystko zależy od głośników, jeśli przeczytałeś materiały z tego portalu to wiesz że niektóre głośniki lepiej grają w zamkniętej a inne lepiej w BR i nie zależy to od ich ceny.bartekgib napisał:Chyba taki b-r zda tylko egzamin przy słabych kolumnach 2-way.
Ja również Pozdrawiambartekgib napisał:Pozdrawiam !