• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gdzie kupic części do głośników???

Reakcji
0
Witam.
Mam kilka kłośniczków 4om, wyjętych z samochodów po kraksach. Graja ale nie wygladają estetycznie i dźwiek ma wiele do życzenia. Dowiedziałem sie jak zregenerować głośniki ale nie wiem gdzie można kupić wszelakie części głośnikowe, szukam od paru godzni i mam już dość. Niech ktoś pomoże podając jakiegoś linka, albo kilka:)

Pozdrawiam

no z tego co zdązyłem znaleść cześci nie sa drogie w porównania z cenami głośników czy kolumn. Jak naprawie to przynajmniej będę miał na czym posłuchać, a przecież szkoda wyrzucic.
Są to tonsil:
2x GD 10/20/3
1x GD 20/20 (nie ma ktoś drugiego takiego??)
1x GDWT 9/70/1 (przydałby sie też drugi albo cała kolumna:D)
te dwa ostatnie pochodzą z zestawu głosnikowego ZgC-40-8-581

4 popielniczki jak znalazl, zdajesz sobie sprawe ze po naprawie parametry zmienia sie i nie beda takie jak podaje producent.......

szkoda nerwow i pracy lepiej tanio kup se ARN150+ARV i nie bedziesz sie piepszyc a parametry bedziesz mial przynajmniej wiarygodne

za cześci do tego zapłacisz tyle za ile kupisz sobie nowe głośniki ...
ew będziesz musiał niewiele dołożyć ...
nie warto więc chyba ;)

Chyba macie racje szkoda kasy, nerwów i tek pewnie wyjdzie chujania. Chciałem sobie takie dwie małe kolumienki złożyc 20 - 30 w w zupełności my mi wystarczyło, jakie byście mi głośniczki proponowali. Ja tam dopiero nie dawno sie zaczołem tym interewować i jestem troche nie bardzo:)

mały wybór za taką kase ...
kup samochodówki tesli np może ?
ile masz miejsca na to ?

chodzi o skrzynki, coś sie skombinuje, materiał mam jakieś dech ze starej szafy, obliczy sie jakie mają być i "sie zbuduje". No właśnie mam pare tych samochodówek ale część w fatalnym stanie.

Te GD 20/20 nie sa wcale takie zle:) o ile sa w nienaruszonym stanie:)
Za 100/150zł to sie chyba nic nie zrobi...

a jakieś konkretne głośniczki. już mnie głowa boli od ogladania głośników na allegro. NIe wiem ale jak sie zdenerwuje to chyba to wszsystko wyrzuce i kupice coś konkretnego doprawanego na cacy:D

no już jak je dostałem to nic nie działało, ten 20/20 podobno tylko zabuczał i zkończył życie, a jakieś 3 godziny temu go rozebrałem zeby pomierzyć i poszukać część. A tak pozatym to nie wygladał na nienaruszony:(

za 150 zł ? hmm
arn 150 + arv 104,130 zł za glosniki i zostaje 20 zł na kondy na pseudo zwrotke jakies wkrety i badziewia,za 200 zł mozna juz zrobic monitorki zwrotnicami projektu irka,bez wykonczenia co prawda....

Powrót