• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GF 200 vs AL 200

Reakcji
0
Witam
Mam złożony sub300 by irek i teraz moje pytanie. Jaki głośnik do tego najlepiej?

Myślałem na którymś z w/w Visaton'ów.
Budżet: Najlepiej, żeby w 500 zł się zmieścić.

Wiem, że AL 200 są droższe ale może warte swojej ceny

Dodam jeszcze, że obudowa najlepiej do 45/50 litrów ze względu na rozmiary.

Ostatnia edycja:
Mam ten panel również. Był stx 12 samochodowy później w300s a teraz xls12 i ten ostatni zostanie , napisz czego oczekujesz i czy do muzyki czy kina

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

zalezy jaka muzyka jeszcze, testowalem kiedys sls8, w porownaniu do w200s to byl muł straszny chociaz ilosciom basu zabijał, wiec zalezy czego sluchasz

Można powiedzieć, że tego co mi się spodoba. Jest tam nieraz pop, rap i rock ale zdarza się też muzyka instrumentalna, klubowa itp.

To prawda ale ja w300 mailem w dużo za małej obudowie bo jakoś 50l netto. E nie schodził tak nisko a radził sobie tu i tu. Xls w tej samej budzie jest spektakularny ale w muzyce mu brakuje tyle że w oz jeszcze go nie próbowałem. A metrazowo jak to wypada u ciebie

Osobiscie szedlbym w AL'a zastanawiam sie sam czy nie kupic 4 i nie przerobic sobie kolumn, obecnie gram wlasnie na W200S

- - - - - aktualizacja - - - - -

To prawda ale ja w300 mailem w dużo za małej obudowie bo jakoś 50l netto. E nie schodził tak nisko a radził sobie tu i tu. Xls w tej samej budzie jest spektakularny ale w muzyce mu brakuje tyle że w oz jeszcze go nie próbowałem. A metrazowo jak to wypada u ciebie

Jesli pytanie do mnie to glosniki byly testowane w skrzynkach 35L, 4 glosniki w osobnych pojemnosciach, a pokoj mam 15m2

Irek mi mówil że duży głośnik łatwiej napędzic w sensie że łatwiej z niego wycisnąć tego czego z suba się oczekuje i coś w tym jest

Osobiscie szedlbym w AL'a zastanawiam sie sam czy nie kupic 4 i nie przerobic sobie kolumn, obecnie gram wlasnie na W200S

Jesli pytanie do mnie to glosniki byly testowane w skrzynkach 35L, 4 glosniki w osobnych pojemnosciach, a pokoj mam 15m2
Nie, nie do ciebie ale taka informacja też jest przydatna ;) swoją drogą niezła zadyma musiała być z takiego połączenia

Ostatnia edycja:
A ktoś z Was słuchał albo słyszał coś o tym gf200 ?

I niestety ten xls12 dość znacząco wykracza za przedział cenowy

Ostatnia edycja:
Osobiście wolał bym 3 drożne kolumny niż suba. Przy subwooferze gra to dość nie naturalnie, taki wymuszony bas.
Ale jak nie ma się miejsca, to bardzo dobra opcja i jedyna, małe dobre 2way i sub.
I w ogóle co to za pomysł z tymi głośnikami na subwoofer, 3 way tak, ale sub?
Lepiej jakieś 30cm, jak nie ma się miejsca to obudowa zamknięta, po 8" nie spodziewaj się super grania.

Tak na szybkiego poszukałem :)
Możesz też zobaczyć, głośniki samochodowe. 15" też fajne da się znaleźć :)

Powrót