Owszem chce wymienic kopulki - tyle ze nie jestem pewien czy na Vife bedzie mnie stac. Peerless zreszta tez dosc drogi... Myslalem o 11/100, 11/130 lub jakiejs arv-ce. Jeszcze zreszta nic pewnego. Zobacze po wyplacie ile zostanie
Jak wymyślisz sposób żeby przekierowac stereo na centrala to będziesz miec dopiero system, nie

?
Tzn ze jakbym wsadzil tam 5 przetwornikow to moze udaloby mi sie uzyskac surround?

Hahah
Dobra, zarty zartami - a tak naprawde chcialem przez to uzyskac zwiekszenie efektywnosci. W Tonsilu nie jest mala ale np ARN nie ma zbyt imponujacej... No i zwiekszyc moc. Zreszta, uklad WTW nie moze byc taki do konca zl skoro wszyscy producenci go stosuja? Pewnie ze chcialbym zamiast frontow zrobic 7 identycznych kolumienek + sub. A w przyszlosci jak sie juz pojawia formaty dzwieku 20.1 czy 100.1 tylko uzupelniac komplet

Ale jakos nie mam miejsca na 3 identyczne kolumienki a co dopiero mowic o 5...
Plan byl taki: 2x front, 2x monitorki + central mogacy obsluzyc cale pasmo.
I stad moze glupawy dla niektorych pomysl rozwiazania tego, o jaki zapytalem na poczatku.
Zapytalem - czyli nie rzucilem sie na to jak maniak i w srodku pracy postanowilem sie poradzic

Kwestia wlasnie glownie wymiarow i mojego (czy tez Waszego) estetycznego widzi-mi-sie. A wlasnie klasyczny glosnik centralny to jest cos co mi sie podoba

I wlasnie w stworzeniu czegos takiego prosze o pomoc. Oczywiscie nie robcie czy projektujcie za mnie - dajcie dobra rade i bede happy :>