• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glosniki 130mm na przod,wymiana

Reakcji
0
Witam
W moim aucie mam zamontowane:

przod-130mm glosniki hertz dsk 130.3
tyl-nic
bagaznik- sub (glosnik niskotonowy od stx) oraz wzmacniacz
wszystko podlaczone pod wzmak 4kanalowy

chcialbym jakos ulepszyc przod ,cos za okolo 300zl polecanie 13cm zamiast tych hertz dsk 130 ??

niestety nie wejdzie 160mm/165mm

aeron-niestety duza cena:(
interesuje mnie cos za ok 300zl co by lepiej zagralo niz hertz dsk 130

Jaka jest reszta systemu? Lepiej - to znaczy? Głośniki lepszej klasy, czy czegoś ci konkretnie brakuje w graniu DSK? Drzwi zrobione?

drzwi oczywiscie wygluszone,ale przednie,chcialem dac na tyl glosniki 165mm i wygluszyc no ale mi odradzali bo musialbym kupic dodatkowy wzmacniacz
z tylu mam wzmaka kenwood 4kanalowy pod niego sa hertz dsk130 podlaczone przod oraz sub z tylu stx( glosnik chyba 160mm niskotonowy w budzie kupionej na allegro)
Bass z tylu jest w porzadku,bardzo ladnie "dudni"
przod niby tez fajnie choc brakuje mi mowy z przodu,dzwieku bardziej "soczystego" dlatego chcialbym zmienic tego hertza dsk 130 na cos delikatnie lepszego ,moze jeszcze bym wygluszyl tylne drzwi jakas poprawa by byla

co polecacie?

ok ostatnie pytanie:

a czy Infinity 5020CS beda duzo slabsze od POLK AUDIO DB 5250??

Chyba nikt Ci na to pytanie konkretnie nie udzieli odpowiedzi.Dlaczego?Poniewaz aby to stwierdzic,ktory zestaw jest lepszy czy gorszy,nalezy go odsluchac w takim samym setupie,a najlepiej w tym ,w ktorym ma grac.Jak dla mnie ,sa to dwa zupelnie inaczej grajace systemy.Sluchalem ich wiekszych odpowiednikow czyli 6,5" systemow i graly roznie,dla mnie lepsze byly polki.Ale to tylko moje odczucia ,a wiadomo co czlowiek to inna opinia.

dziekuje za odpowiedz tak sie pytam bo po parametrach chyba lepsze polki no i cenowo wyzej stoja
mam okazje Infinity 5020CS taniej kupic,stestuje je ,zobaczymy jaka bedzie roznica w stosunku do hertz ,jak cos dam odpowiedz

witam ponownie,mam jeszcze szybkie pytanko odnosnie glosnikow Infinity 5020CS 130mm,
mam mozliwosc kupna tanio tych glosnikow lecz glosniki graly okolo 5lat w aucie,czy za 100zl oplaca sie je kupic? gosciu mowi ze sa ok

Przygotuj drzwi, zestrój to porzadnie - albo podjedź na spota i oddaj komus kto ogarnia temat + flaszka.
To jakies 70% sukcesu w aucie - sprzęt niestety sam z siebie nie zagra - to nie home, że rozstawisz 2 kolumny i juz jest przyzwoicie.

A ja jednak jestem za ama.

Szwagier kupil i nawet 13 pasuje mi graniem.

Powrót