• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glosniki zamiast scan speak do ProAc R2.5

Reakcji
0
Witam.
Mam zamiar zabrac sie za wykonanie skrzynek wzorowanych na Proac Response 2.5. Niestety fundusze nie pozwola mi na umieszczenie tam glosnikow scan-speaka. Moze w przyszlosci. Zastanawiam sie co moze pasowac do takich skrzynek zamiast scan speak'ow. Wysokotonowe w miare dobre i tanie sa np Morele MDT29. Beda pasowac? I jaki glosnik nisko-sredniotonowy do tego?

Możesz dać Vifę M18WH, jest całkiem tania (390zł w Polsce) i dobra.

Vifa M18WH to bardzo dobry wybór. Dobry i stosunkowo niedrogi głośnik.
Można jeszcze rozważyć Monacora SPH170.
Co prawda to już zdecydowanie nie to, co Vifa, ale za to tylko za ok. 130 zł.
Co do Morela MDT29 – nie słuchałem tego głośnika. Spotkałem się natomiast z opiniami, że jest lepszy niż tanie Scan Speaki (D2010) i dorównuje tym droższym (D2905/9300). Przy tym jest tańszy, nawet w Qba.

A ten Morel ma podobna kopulke jak oryginalny w D25?Wiesz ona ma aktywne zawieszenie pod wzgledem akustycznym i to daje pewien efekt ni edo odtworzenia przy pomocy zwyklej.
Vifa to swietna sprawa.Bedziesz wykladal wnetrze bitumami?
Interesuje mnie tez ta konstrukcje ze wzgledu na strojenie wyzsze z premedytacja i wyprowadzeniem BR w podloge.
Jak bedziesz stroil u siebie?

Powrót