• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gotowe charakterystyki TVM w Speaker Workshop

• Autor wątku Autor wątku BORO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Mam prośbe.
Czy moze mi ktos przesłać zmierzone charakterystyki głośniczka ARN 150/03/4 i 150/03/8 do programu Speaker Workshop. (sam nie mam mozeliwosci pomiaru a chciałbym pobawic sie tym programem).

[ Dodano: 2004-12-23, 13:45 ]
boro.man@interia.pl

mam coś takiego ale na ile jest ona poprawna to niewiem.... nie pamiętam czy to są dobre charakterystyki bo wtedy dopiero się uczyłem obsługi SW..... stare dzieje :)
spakowane najpierw rarem potem zipem inaczej nie chciało wejść,....

Załączniki

10 litrów chyba B-R na 50Hz. chyba że to moje ostateczne pomiary to wtedy 8litrów @55Hz..... nie pamiętam to juz było ze 2 lata temu.....obudowy były najpierw 10l@50 a potem 8@45 a w pewnym momęcie 6closed ale grało to kiepsko więc je zmieniłem nawet bez pomiarów.... troche się bawiłem tymi głośnikani :).
zapytaj się yoshiego on tez miał z nimi sporo do czynienia :)

Mówisz ze w obudowie closed kipsko grają ? :(
A ja własnie chciałem w taki typ obudowy je wsadzic ( 6 litrowa kolumienka ładnie by sie prezentowała).
Mozesz mi bardziej przyblizyc na czym polegało to "kiepski granie" ARNa (closed). na basie bardzo mi nie zalezy, bardziej licze na kontrole i liniowosc, maja to byc satelitki do kina domowego
Z góry dzieki za info.

głośnik z tak niskim Qts gra dziwnie w zamkniętej paczce... strasznie spada mu wytrzymałość mocowa (br w okolicach strojenia bardzo mu pomaga....) dodatkowo dźwięk jest płytki czegoś mu brakuje (pewnie basu....) w moim wypadku są to małe monitorki do słuchania muzyki. do kina jako efektowe - pewnie będzie ok ale z 2 strony to czy te 2 litry cię zbawią ?? a rozwiązanie sprawdzone :)

Powrót