• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gramofon

cudny90

DIYaudio.pl logo creator
Reakcji
1
Witam, dzisiaj przywiozłem sobie zza granicy gramofon Technics sl-bd20 po włączeniu z płytą bez wzmaka było słychać lekko muzykę - myślę sobie - działa :)

Przyjechał do domu, znowu spróbowałem - działa, no to podpiąłem od Uniampa kablem, którym normalnie do uniampa podpięty mam CD. Włączam gramofon - leciutko słychać muzykę z gramofonu, ale w głośnikach zero .. hmm, podkręciłem volume i lekko w kolumnach jest słychać, ale bardzo lekko i z ogromnymi szumami ... Nie wiem co jest. Gramofon spsuty? Na wyjściu gramofonu są normalne cinche, no to normalnie podpiąłem. Bez preampa.

Pomożecie?

O nie .. ale lipa ..

A co sądzicie o tym gramofonie? Za ile mógłbym go na allegro opchnąć?

A może być preamp nr 3 lampowy z audiotonu? Bo taki mam :P

Ok, dzięki wielkie za pomoc. Jednak zdecydowałem się go wystawić na allegro - płyt winylowych i tak za dużo nie mam :) Jutro poleci i mam nadzieję, że chociaż 150zł za niego wezmę.

Powrót