• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ground Zero GZRW 30 SPL

Reakcji
0
Witam.
Otóż posiadam ten oto głośniczek w sadziłem go w skrzynie 54 litry/44 hz ale w samochodzie nisko nie schodzi w domu owszem.
Może ktoś wie jaką skrzynie ile litrów i jakie strojenie dać.
Co powiecie na 60l/36-38 hz ?

No narazie mam rx 44 magnata.Ale czy słabsza moc wzmacniacza aż tak może w płynąć na gre głośnika.chodzi o zejście?

[ Dodano: 2010-08-29, 10:45 ]
Eh ale dziwne mam w domu sprzęcik teraz i zawsze na winampie słuchałem muzy a teraz odpaliłem WMP i schodzi nisko a wyższe basy przytłumione.

[ Dodano: 2010-08-29, 10:57 ]
I jeszcze tak na normalnym słuchaniu jest ok nisko ładnie.jak chce się poszaleć głośno bardzo to już lipa jest czyżby przester wzmacniacza?

Nie nie już jest ok.
No niby tak ale częściej sprzętu używam w domu niż w samochodzie.No ale z tym zejściem to może w braku prądu dla wzmacniacza.co z tego że mam potężne trafo ale za mało kondów,dam dziś akumulator i w tedy zobaczę.Jak nie będzie ok to nową skrzynie testową sklepię.
W sumie 300 wat na ten głośnik to 1/3 tego co powinien dostać ale przy tej mocy jest naprawdę nie źle.

rucin_, wzmacniacz to podstawa, podjedz do jakiegos car audio sklepu i popros aby zaprezentowali ci wystarczajacy wzmacniacz pod ten glosnik i lekko mowica, pewnie sie zdziwisz ;p a w domu oprocz wzmacniacza waznym czynnikiem jest ustawienie, kombinuj z tym

Powrót