• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Helix czy Powerbase .. wybór ostateczny

Reakcji
0
Jeśli napędzić chcesz systemik radiem to...powodzenia zycze.Nie da się.
Co do gatunków muzy,tylko powerbass,ma kopnięcie.Warunek to napęd ze wzmaka,z radia nic nie wyciśniesz,niestety.

llxtomxll napisał:
A tak wogóle to czym się różni POWERBASE od POWERBASS
byl juz tu temat na ten temat.
podobno to jest ta sama firma, tyle ze werja w kanadize czy gdzies tam nazywa sie Powerbase ( czy jakos tak to wyszlo z tamtego tematu :) )

Witam
co do powerbase ...
podzwonilem troche po sklepach miedzy innymi do essa i okazalo sie ze powerbass wszedzie jest powerbassem i nigdzie i nigdy nie wystepowal pod nazwa powerbase ...
oto fragment maila od essa

"W ofercie producenta PowerBass USA Inc. nie ma żadnych produktów pod nazwą Powerbase. Na wszystkie kraje w tym również na USA i Kanadę istnieje tylko i wyłącznie jedna i taka sama nazwa - PowerBass.
Na stronie producenta www.powerbassusa.com nie ma również nigdzie nazwy ani logo Powerbase, a jest to jedyna oficjalna strona uwzględniająca dystrybucję tych produktów na rynek USA i inne kraje świata w tym również Europę. "

powerbase to jakas chinska podrobka ...

ja sie przylacze do tematu ...
Helix blue 62 czy Powerbass L6 ??
i jaki wzmacniacz do tych zestawow ?? (tylko bardzo prosze zebyscie polecili cos z rozsadnej cenie :) )

hm... nie chce mi sie szukac teraz, ale jakies 2 tygopdnie temu byl temat o tym, no i z kilkuzrudel bylo ze to jest to samo niby...
no ale ja bym chyba nie ryzykowal jak tak

tez szukalem ... i faktycznie wiele bylo na ten temat .. ale nic nie bylo potwierdzone ...
wszystkie opiinie byly podparte opinia kogos innego :)
no ale nie ma co gdybac .. szarpnalem sie na maila do PB do hameryki :)
zobaczy sie co mi odpisza .... dam znac jak bedzie odpowiedz ....
a tymczasem ponawiam pytanko ze wczesniejszego postu :)

Byłem dziś w MediaMarkt i słuchałem tych Helixów ... i w porównaniu do innych głosników mają jakos mało basu....

ja z PB polecam te http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1096

sluchalem i helix 'ów i PB . Jednal PB graja o niebo lepiej i zawsze maja te 3 Ohmy , napedzam je wzmakiem Carpower HPB 602 , jestem bardzo zadowolony z tego mojego skromnego zestawiku mam nadzieje ze wam pomoglem :)

macias666 i jak z ta moja propozycja co do BSW bo nadal jestem zainteresowany , a poszukuje drugiego do kompleciku

a dlaczego nie wytrzymaja ??
jezeli laik sobie kupi radio i firmowe glosniki samochodowe to chyba moze sobie je podlaczyc do radia bez obawy ze sie spali ... :|

macias666 napisał:
a dlaczego nie wytrzymaja ??
jezeli laik sobie kupi radio i firmowe glosniki samochodowe to chyba moze sobie je podlaczyc do radia bez obawy ze sie spali ... :|
no nie do konca te glosniki PB maja 3 ohm a koncowki radia maja 4 ohm i watpie zeby wytrzymaly 3 ohm... niby nie ma duzej roznicy ale jakby nie patrzyc 75% to troche jest...

no ale przy takim wydatku na glosniczki , to chyba malym wydatkiem jest juz wzmak ... poszukaj jakiejs uzywki na allegro i napewno bedziesz zadowolony ze swojego zakupu ... a na allegro czasamia mozna kupic cos okazyjnie ... no chyba ze sprzedajacy ustawi sobie cene minimalna :P :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cool: :lol: :lol:

chyba ze cena minimalna i tak jest okazyjna !! :):):):):):):):):):):):)
no dobra ale jaki wzmacniacz ??
pytalem czy HPB602 to ludzie odradzaja ...
tak do 200zl zeby do Powerbass L6C pasowal

Powrót