• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Hertz ES 250 + Carpower HPB-602

Reakcji
15
Witam

Mam kolegę, który chce subwoofer do auta, opel astra 1 sedan. Czy propozycja moja Hertz ES 250 + Carpower HPB-602 będzie dobra. Czy ten wzmak uciągnie ten głośnik niby ma 225W a głosnik 250W sin. Bo ten 500W większy model jest droższy 200zł. A on się chce zmieścic tak w 600 - 650zł z obudową. 289zł gósnik i wzm 242zł + obudowa. To ma być do normalnego słuchania a nie świrowania. Czy ten głosnik jest dobry? Bo zastanawiam się także nad ALPINE SWL-1242. Który wybrać?

te 200w z cp602 to nieco mało jak tego hertza, ale od biedy da rade :P
Ta alpina ma potwornie wysoki qts, za to dobrze pod ów cp pasowałaby ta która na allegro jeszcze niedawno grosze kosztowała - SWE 1042 - kupiłem sobie jedną za 200zł i naprawde bardzo fajny głośnik :)

SWE 1042 nie znajduje takiego na allegro gosc z elektrody pisze ze ma ten zestaw co proponuje i mowi ze wystarczy na normalnye sluchanie, ale zobaczymy co inni napisza.

A jest jeszcze w cenie 300zł jakieś głośnik godny polecenia do tego carpower HPB 602 ?

150-200 na allegro uzywane,nowka 300 w qba.com czy jakos tak ,nie ukrywam ze "z deka" drogo...

skoro mowa o tym glosniku to mam maly OT
slyszalem ze podobno w niemczech on kosztuje 40E - moze ktos to potwierdzic??
bo akurat moj ojciec przebywa w okolicach hamburga wiec...

A ktoś wogłole mierzył T i S tego Herza ES 250 wiem ,że producent podaje pdf ale jak wiadomo parametry jak wszędzie przekłamane np. każą dostrojić do 28 HZ a jak wsadziełm WinISD to jest prawie 30Hz przy takiej rurce jak każą ;] Inne wykresy producenta inne w WinISD wychodzą. SPL producent podaje 93 dB według programu 86dB wychodzi. Mierzył ktoś go ???

kondrax napisał:
SPL producent podaje 93 dB według programu 86dB wychodzi.
bo podają napięciowy , a nie 1W@1m ;]
kondrax napisał:
Inne wykresy producenta inne w WinISD wychodzą.
to akurat nic nadzwyczajnego :)
kondrax napisał:
każą dostrojić do 28 HZ a jak wsadziełm WinISD to jest prawie 30Hz przy takiej rurce jak każą
tak naprawde to jeszcze kwestia umieszczenia rurki...
kondrax napisał:
Mierzył ktoś go ???
miałem dwa, mierzyłem, może jeszcze znajde screeny, ale generalnie z tego co pamiętam to źle chyba nie było :P

Powrót