• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Hertz ES250 jaki wzmacniacz wybrać

Reakcji
0
Właśnie nabyłem skrzynkę ES250 closed i mogę kupić od ręki takie piece:

HERTZ HCP2 200zł

CARPOWER HPB602 150zł

CRUNCH GPX 1000.4 300zł

Co polecacie w tej cenie by ładnie zagrało z tym głośnikiem,chyba że może jakiś inny wzmacniacz chodzi mi by tanio kupić...

Właśnie nabyłem skrzynkę ES250 closed i mam na oku takie piece które mam wybrane bo kolega chce sprzedać i chce jechać po jakiś z nich:

HERTZ HCP2 200zł

CARPOWER HPB602 150zł

CRUNCH GPX 1000.4 300zł

Co polecacie w tej cenie by ładnie zagrało z tym głośnikiem,chyba że może jakiś inny wzmacniacz chodzi mi by tanio było a dobrze grało i spełniało swoją funkcję :)

Na SCA zamknęli Ci temat ,to pytasz tutaj.Poczytaj trochę to może się co nieco dowiesz.

Oczywiście że wiem ze HPB1502 by było ok do tego głośnika ,choć mimo że te piece co podałem nie mają dużo rms a w sumie na styk to myślałem że nada się ....

hertz jest dobra opcja jak nie masz w radiu wyjscia RCA (odpada drogi konwerter z auto-on)

z brzmienia chyba kazdy bedzie bardzo zblizony
wiec bym bral 4 kanaly bo bardziej rozwojowo ;)

Pawel S
Powiedz mi przyjacielu 4kanałowy czyli który z w/w , skoro wszystkie z brzmieniem będą zbliżone ten hertz hcp2 bo ma wyjście RCA a takie bym potrzebował , oczywiscie na początek chcę podłączyć pod seryjne radio w seacie,póżniej ramka i radio alpine jakieś.... :)

Domino
tak do 300zł max a z tymi cewkami nie kumam o co chodzi :/

Powiedz mi przyjacielu 4kanałowy czyli który z w/w
czyzby ktos ci podeslal te linki ze nie wiesz co chcesz kupic?

skoro wszystkie z brzmieniem będą zbliżone ten hertz hcp2 bo ma wyjście RCA a takie bym potrzebował
?? :huh::???:

widac ze jestes kompletnie zielony i ktos tobie stara sie "pomagac" z tymi wyborami

glosnik jest 4ohm? czy moze 2x2ohm? czy moze 2x4ohm?

Ja nie znam się na tym by dobrać i wiedzieć co z czym się je :/ ,kolega ma te wzmaki i najbardziej poleca mi tego hertza hcp2 do es250 i pomagał mi w zakupie tego głosnika i teraz tego wzmaka mi doradza hcp2 ,więc pytam się i tu by się doradzić i nie zrobić wtopy :/...
Nie wiem ile ohm ma głośnik ...:/ ale ma jak widzę 4ohm http://www.megamedia.pl/subwoofer-samochodowy-hertz-es-250-d.4.php?print=1

Jak kolega dobierał głosnik to zapytaj się go jaki to dokładnie jest model, chodzi o te cewki.
Za 300 można kupić już ciekawy wzmacniacz na suba ale trzeba wiedzieć czy szukamy czegoś w 4 czy w 2 Ohmy

Przy mocy 200-300 wat KONDENSATOR jest zbędny, dołóż tą stówkę do wzmacniacza a lepiej na tym wyjdziesz.

wydasz kase na konda a kupisz pewnie najtansze kable?

olej tego konda!
lepiej doloz ta kase na solidny zestaw przewodow!

Nie dziwne ze na strefie zamknięty.

Nawet FAQ z kolegami na spółkę nie przeczytają.

Kabelek oby miedziany 16 moze być.

Powrót