• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

HPF i LPF w Pioneerach

Reakcji
0
Witam
Mam pytanko, czy we wszystkich Pioneerach ktore posiadaja filtry LPF i HPF , dzialaja one bezposrednio na glosniki, czy tylko na wyjscie na wzmaka? Interesuje mnie glownie model DEH-4500r... Chcialbym poprostu odciac od dolu glosniki frontowe w samochodzie.

ja osobiscie sie tylko raz spotkalem z taka funkcja (w nowym radiu) i te filtry dzialaja na glosniki!!
niepamietam modelu (jakies drozsze) ale jest mozliwosc HPF na wszystkie glosniki lub taki bajer ze przody sa na HPF a tyly LPF i wtedy maja zasilac subwoofer (jakis malutki zapewne)

filtry działają zarówno na wyjściach głośnikowycj jak i RCA. wpływają na sygnał przed końcówką mocy czy wbudowaną czy zewnętrzną. sterują sygnałem niskiego poziomu.

w pionierach zakres ich stosowalności (front/rear/sub - zależnie/niezależnie) ustawia się poprzez menu dostępne po wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku ustawien przy wyłączonym radiu.

hoosar, ustaw HPF na 80

Powrót