Tak jak w temacie.
Do tego mam subwoofer, skąd mam wiedzieć ile zużywa maksymalnie prądu ? Liczmy wszystko na maksimum.
Do tego mam subwoofer, skąd mam wiedzieć ile zużywa maksymalnie prądu ? Liczmy wszystko na maksimum.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
możę pobierać 50 jak i 250w w zależności co robisz, to że masz zasilacz 500w nie ma nic wspólnego z poborem prądu przez kompa...Szymek_1992 napisał:Coś w tym stylu właśnie, chciałbym wiedzieć ile co pobiera prądu, np komputer z zasilaczem 500W ile może maksymalnie brać tego prądu
csbiczek napisał:możę pobierać 50 jak i 250w w zależności co robisz, to że masz zasilacz 500w nie ma nic wspólnego z poborem prądu przez kompa...Szymek_1992 napisał:Coś w tym stylu właśnie, chciałbym wiedzieć ile co pobiera prądu, np komputer z zasilaczem 500W ile może maksymalnie brać tego prądu
Wzór na moc to ogólnie wygląda tak:amdr napisał:Chyba nawet w podstawówce uczyli (a najdalej w gimnazjum), że wzór na moc to P=UI , dla przemiennego P=UI cos(fi) ale że mierzysz moc średnią to P=UI się sprawdza. Więc 2 pomiary i masz moc użytkową (maksymalną patrz metoda 1).
Moc pobierana sieci nie zależy od mocy transformatora. (Moc transformatora zależy od jego zdolności odprowadzenia ciepła)m@rek napisał:Jako ze placi sie jedynie za moc czynna, to w subwoofer moze pobrac tyle na ile pozwoli mu transformator. W przyblizeniu nie wiecej niz moc transformatora. Tylko miej swiadomosc, ze moc pobierana z sieci zalezy od stopnia wysterowania suba (od tego ile mocy wzmacniacz oddaje do glosnika).
A jak myślisz słuchasz muzyki czy sinusa ?Szymek_1992 napisał:Jak z tą głośnością ? Może być tak w połowie i jak steruję z poziomu komputera to jest zmienne zużycie prądu ?