• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ile za altusy ?

Reakcji
0
Witam

Panowie poradźcie proszę w kwestii wyceny za Atusy 140. Miały wymieniane głośniki średnio i nisko tonowe ok 2 lata temu w sklepie Tonsila. Są w stanie idealnym (właściciel o nie dbał i nie katował ich). Jedynym małym minusikiem, jest dziura po dotknięciu żarem fajki, na maskownicy jednej z kolumn. Ale to chyba nie stanowi specjalnie problemu, bo przecież zawsze to można wymienić.

Ceny za te kultowe kolumny na Allegro wahają się w granicach 400 zł, jednak są one wyposażone w oryginalne i pewnie już średniej jakości przetworniki.

Jakie są Wasze sugestie ?

PS. Jeśli ktoś jest nimi zainteresowany, to piszcie - wystawie, je w odpowiednim dziale na forum lub na allegro.

Pozdrawiam

jak to sie mowi, towar jest wart tyle ile klient moze za niego zaplacic ;) ja bym je wystawil na allegro od 1zl, bez ceny minimalnej

witaj,
niestety ciężko będzie Ci wyciągnąć 400 zł. Może się uda jak masz dowody i paragonu potwierdzające oryginalność założonych przetworników, zrobisz naprawdę cacy zdjęcia i opis.
W praktyce za altusy w dobrym stanie można wyciągnąć 300-350 zł.
Na allegro ciężko teraz, w miarę możliwości możesz na uczelni, lub na tablicach ogłoszeń dać informację
Powtórzę - w przypadku allegro w 50% o cenie zadecydują ładne zdjęcia, ustawienie kolumn na zdjęciu i ładny opis

scut napisał:
niestety ciężko będzie Ci wyciągnąć 400 zł.
wcale nie. kolega sprzedawal mniejsze altusy za takie pieniadze i to na allegro. tylko dlatego ze byly oryginalne :P
scut napisał:
w przypadku allegro w 50% o cenie zadecydują ładne zdjęcia, ustawienie kolumn na zdjęciu i ładny opis
oj tak - to szczegolne sie liczy

Dziękuje za odpowiedzi Panowie.

Spodziewałem się właśnie, że będzie to mimo wszystko "ciężki" temat :).

Dowiem się od właściciela czy posiada paragony ze sklepu Tonsila - myślę, że to będzie bardzo istotna kwestia, także dzięki za podsunięty pomysł.

Myślę, że osoba, która je aktualnie posiada zadowoli się z kwoty 400zł, także w taką cenę będę "celował". Zachłannym też nie można być.

Dzięki za porady.

PS. Z tego co widziałem, właściciel posiada również dużo sprzętu DIORA, jeśli by to kogoś interesowało.

Pozdrawiam

Powrót