• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[ Inne] Stolik audio...

adk,cudny90 bardzo dziękuję za pochwały! :mrgreen:

Co do sklejki to, o ile dobrze pamiętam, wydatek 190 zł, za 5 płyt.
(plus 50 zł na lakier / idzie pół litra na pięć płyt, po trzy warstwy... :wink: )

Tak się przyglądam i zastanawiam: Powiedz mi jak dlugo trwa zmiana wysokosci półeczki ? bo wypadałoby ją wypoziomowac czyli manewrować każdą nakrętką ;-)

Druga sprawa, jak wykonales fazowanie nakrętek ?

Rfck zmontowanie całego regału to praca dla dwóch osób, na prawie godzinę. Oczywiście "mówię" o montowaniu zupełnie od zera...

Nakrętki fazowałem u miejscowego fachowca na tokarce...

Kółka zbędne oczywiście.
Jeśli by się chciało inne nóżki, bo sruby mogą zniszczyć podłgę, to zawsze podkleic można filcem, ale ja bym poszedł w dorobienie 4 nóżek, najlepiej z nierdzewki, chociaż materiał drogi. Ścięte stożki o podstawie ok fi 35 i wys. ok 40mm z gwintem 22 celem wkręcenia na pręty. Storzek podklejasz gumą, filcem i nic sie nie rysuje. A jak jeszcze podfrezować gniazda pod filc, to juz całkiem.

Mozna jeszcze by zastosować nakrętki z wkładka plastikową, zaciskową, jak by się te zwykłe rozkręcały i przesuwały. No ale te wyższe są, no a Ty swoje jeszcze frezowałeś, zeby były niższe.

Fajny stolik i na szczeście masz na niego miejsce.

Powrót