Na strychu znalazłem kiedyś starą 3drożną kolumnę Unitry. Stała jakiś czas u mnie w pokoju, robiąc za podstawkę pod zegarek i lampkę, aż do czasu, gdy w necie znalazłem artykuł z wykorzystaniem starych kolumn. No więc zabrałem się do roboty. Odkręciłem głośniki, usunąłem z nich magnesy (w wysokotonówce można było odkręcić, w pozostałych posłużyłem się łomem, by niepotrzebni nie niszczyć zawieszenia ani membran), wyjąłem płytę frontową i z jednej strony przyciąłem o kilka mm. Następnie pomalowałem wewnętrzną stronę płyty na czarno (wcześniej była biała i ohydnie wyglądała) i przykręciłem zawiasy taśmowe.
Teraz chcę jeszcze zrobić podobnie z dwoma innymi kolumnami Unitry, które również na strychu leżały. Jednakże z racji swoich małych gabarytów powieszę je na ścianie. Okleję je pewnie jakąś bukową okleiną, żeby pasowały kolorem do mojego biurka
.
Jeśli wybrałem zły dział pod ten temat, to bardzo przepraszam...
Zdjęcia dużej kolumny:

Zdjęcia małej:

Teraz chcę jeszcze zrobić podobnie z dwoma innymi kolumnami Unitry, które również na strychu leżały. Jednakże z racji swoich małych gabarytów powieszę je na ścianie. Okleję je pewnie jakąś bukową okleiną, żeby pasowały kolorem do mojego biurka

Jeśli wybrałem zły dział pod ten temat, to bardzo przepraszam...

Zdjęcia dużej kolumny:

Zdjęcia małej: