• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Inwentaryzacja 2010...

Reakcji
0
Nadszedł czas na inwentaryzację ...
Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami, a "nadmiar bagażu" czeka zakamuflowany.
Dziś postanowiłem z racji ładnej pogody zaprzestać nauki na dzień i zająć się czymś przyjemniejszym ;)
Oto wyniki:

A to nie wszystko :>
Jest jeszcze karton z małymi głośnikami i kopułkami :)
Dla jasności - w pudłach po alpierdach są stxy 27 150 8 sc, a obok nich dwa sufitowce :>

Kto zgadnie ile głośników spisałem w sumie ?

Ba ile...
Ile fufu na to poszło... Też bym chciał móc pozwolić sobie na takie zabawki :D

takero jak długo tu jestem na forum nie widziałem Twojej konstrukcji, wiedzę masz, głośniki widzę też :) Budujesz coś z nich ? czy tylko trzymasz bo trzymasz

adambb napisał:
Budujesz coś z nich ? czy tylko trzymasz bo trzymasz
Po prostu nie czuję potrzeby chwalenia się, swego czasu konstruowałem naprawdę sporo, ale większość na zamówienie była robiona, a to co miało iść dla mnie sprzedawało się na pieńku, często niewykończone...
Ale z tego co pamiętam parę fot swoich konstrukcji tutaj zamieściłem , czasami przypadkiem , czasami nie ;)

Ale mam teraz w planach parę konstrukcji które będą tłem do zrobienia tutoriali.

takero napisał:
Kto zgadnie ile głośników spisałem w sumie ?
biorac pod uwage to ile u mnie lezy glosnikow to obstawiam na 50-80szt

takero napisał:
Ale mam teraz w planach parę konstrukcji które będą tłem do zrobienia tutoriali.
ja zrobilem takie 3... no i zabraklo czasu i cierpliwosci :???:

[ Dodano: 2010-01-23, 23:13 ]
co tam robi doklejony magnes do vify XT? :D

Pawel S. napisał:
co tam robi doklejony magnes do vify XT? :D
uprzyjemnia jej życie :D
Na razie doklejony nie jest, aktualnie robię testy , a że chwilowo nie mam sprzętu pomiarowego to się ciągną ;]
Ot taki tut pt "Proste i szybkie sposoby modernizacji głośnika"

Działasz cos na tych stx 15 akx? Chciałbym uslyszec Twoją opinie jak one graja.

Ile sztuk? Ze 40...

tomq88 napisał:
Ile sztuk? Ze 40...
Pawel S. napisał:
biorac pod uwage to ile u mnie lezy glosnikow to obstawiam na 50-80szt
95 sztuk :D:D:D

tomq88 napisał:
Działasz cos na tych stx 15 akx? Chciałbym uslyszec Twoją opinie jak one graja.
Działam - ze wstęgą ;] Bardzo przyjmnie to gra nawet w takim połączeniu, szczególnie gdy ktoś lubi delikatne brzmienie, ułągodzone.

A oto parę zestawów które udało mi się na szybko złożyć z tego co mam :

To ja spytam: po co Ci to wszystko? wykupiłeś cały sklep tesli? :lol: Nie lepiej mieć/robić tego mniej ale coś lepszego?

Pawel S., taaa.. ja też kupiłem 3 pary vif z ebaya i już myślę żeby parkę-dwie opędzić, bo ile tych budżetówek można robić? :razz:

PS. A najlepsze jest to że takero sam kiedyś pytał się Pawła po co mu tyle tych tanich głośników haha :lol:

Najciekwasze tutaj są chyba tylko Vifa XT i StX 15-100, reszta to... lepiej sprzedać i kupic coś konkretnego, a nie ciągle Tesla i Tesla..

kombo napisał:
ja też kupiłem 3 pary vif z ebaya i już myślę żeby parkę-dwie opędzić, bo ile tych budżetówek można robić? :razz:
Chetnie przygarne ta parke, nie bede musial sciagac z ebaya :smile: poszla pw

kombo napisał:
To ja spytam: po co Ci to wszystko? wykupiłeś cały sklep tesli? :lol: Nie lepiej mieć/robić tego mniej ale coś lepszego?
Chyba rzeczywiście nie wiesz po co mi to ;]
Tu nie chodzi o problematykę typu lepsze gorsze kino czy lepsze stereo bo jest i kino i jest też niezłe stereo, a te głośniki mają jeden cel - mają służyć do testów.
I gwarantuję że wiele, naprawdę wiele osób zdziwiłoby się jak potrafi zagrać taka tesla 5614...

piku16 napisał:
Najciekwasze tutaj są chyba tylko Vifa XT i StX 15-100, reszta to... lepiej sprzedać i kupic coś konkretnego, a nie ciągle Tesla i Tesla..
Tesla i tesla , a kto tu miał 5688 w TL ? Miał ktoś ?
piku - są i vify, są i peerlessy i parę innych ciekawych też jest, nie martw się ;)

marian napisał:
takero, znalazł byś dla mnie 2szt. ARZ 8" ?
były, ale się sprzedały :(
Choć powinienem mieć gdzieś jeszcze parkę...

Ogólne wnioski - jest wiele tanich głośników na które mało kto patrzy przychylnym okiem bo nie są pięknościami, nie mają alu koszy i membran z kosmicznych materiałów, ot takie zwykłe celulozowe są...
Jednak sam jestem nieraz zaskoczony jak takie byle co potrafi zagrać ;]
Szczególnie w nietypowych obudowach i w nietypowych konfiguracjach.

takero, ok, ale po co aż 95 sztuk :?: Życia Ci nie wystarczy żeby to "przerobić". :wink:

Normalnie poczekałbym do wakacji , nawet przyszłych, bo z niektórymi głośnikami naprawdę ciężko się rozstać...
No ale cóż - nie będę ze sobą kartonów głośników targał, mam nową wizję mieszkania i swojego pokoju, a nie ma tam miejsca na szafki powypychane głośnikami ;]

Powrót