• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ja nie chce alfredów!

Reakcji
0
Jescze nie zaczełem skłądac kolumn i zaczełem myśleć nad subem. Głośniki w których rozważam to:
2 * arn226- fajne, ale przeniosą 10hz niżej niz moje kolumny, chyba nie warto...
SW1003z 1203z- spoko wyglądają, symulacje cieszą oko ale podobno sa słabe
CW 1002c 1202c- fajne charki fajne p[arametry ale wyglądają dziadowsko!!

Poradźcie mi jakąś 25cm (ARNy sdtanowia wyjątek, nie, nie skusze się na 20/80, może są super ale mały...) lub 30cm w cenie do 200zł... Chodzi o jeszcze jedną prostą rzecz- ma wyglądać, etsetyka jakas musi być. Nie musi być super jakościowo, tylko żeby nie odbiegał od kolumn na arnach 188/08 i gdwk11/100 (zamknięta) i miał zejście do tych 35 hz czyli 20hz poniżej kolumn...

heh polecilbym cw1202c ale jak mowisz ze ci sie nie podoba... ale moze cw w band-passa ?? nie bedzie go widac :>
pozdro

Czy robienie takiego kkchchcrrrrrrr w głośniku moze być spowodowane odczepieniem się kalbi od cewki czy jakos tak ?

jak jest jakies "kkchchcrrrrrrr " czyli szumy czy znieksztalcenia itp to napewno nie sa kable urwane od cewki

Jest słychać jakieś chrupanie jak mam na regulacji głośnosci na 50-60%ustawione a w wave na 100% to jak wezme na ok. 30 % w Winampie to tak się dzieje przy dobrym basie ! Do 30% bas jest milutki i mocny !

ale przeniosą 10hz niżej niz moje kolumny, chyba nie warto

heh....dla pasma 40-50Hz to te 10Hz toż to w okolicach nieco mniej niż pół oktawy (to tak na oko, liczyć mi się nie chciało ;P), a wbrew pozorom to bardzo dużo.

dokladnie jak pisze poprzednik...10 Hz to juz gra warta swieczki...
wez tesle 312....podobnoo fajnie gra (ja osobiscie bardzo lubie dzwieki tesli) a do tego na tym glosniczku jeszcze nie ma suba no forum.

Alfredy z seri CW juz mi sie przejadly i czytanie kolejnego posta ze ktos chce na nim cos zrobic nudzi mi sie bardzo...

Jezeli rozwarzasz CW to opcja szukaj i bedziesz wiedzial o nim wszystko...

i do niej nie bedziesz musial budowac jakiegos kosmicznego wzmaka....wystarczy 150 W w zupelnosci..........

do tommi666
mi takie odgłosy krchhhhhh wydawały głośniki jak TDA we wzmaku miał za słabe chłodzienie

Zacznijmy od tego, że to alphard podrabia głośniki lepszych firm. Widziałem głośnik indentyczny jak alphard tylko miał inny kolor kosza i inny napis:P

Powrót