• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak najtańsze głośniki do taniego samochodu

Zobaczymy jaka będzie średnica montażowa. Jak będzie do 114mm to biorę. Więcej mi się nie zmieści w oryginalny otwór i musiał bym przycinać boczek. Zobaczę ewentualnie jutro czy ciężko było by powiększyć otwór o kilka mm. Jak nie to się na nie zdecyduję bo bardzo mnie zaciekawiły :) .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tanie auto to można się pobawić :flapper: .

Oczywiście na pytanie o średnicę montażową odpowiedzi nie dostałem...ale i tak wziąłem te głośniki. Mam 14dni na zwrot więc jakby w razie czego nie udało mi się ich wpasować to zwrócę i tyle. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę Ci napisać jak to gra i jakie ma wymiary dokładnie bo na necie informacji brak, a głośniki jak za 45zl wyglądają obiecująco. W niektórych sklepach sprzedają je za ~100zl za komplet więc cena z allegro jest raczej okazyjna :) .

Weź tylko pod uwagę że jakby co ta opinia o nich będzie napisana przez kompletnego żółtodzioba w dziedzinie car audio :p , drzwiach które są raczej do niczego akustycznie i będą sprawdzane pod starym budżetowym radiem Panasonica z końcówką na tda ;) .

Ostatnia edycja:
Wiesz...mam sporo doświadczenia w głośnikach domowych i umiem określić raczej ogólny charakter i cechy dźwięku ;) . Nie mam tylko porównania do innych głośników samochodowych :) .

Dostałem głośniki. Oczywiście jak zawsze gdy pytam się o jakieś wymiary głośników to odpisują głupoty :p . Realnie te głośniki mają otwór montażowy 114mm. Wejdą mi bez żadnego problemu. Co do grania to jeszcze za dużo nie jestem w stanie napisać ale po pierwszym podłączeniu ich w domu bez żadnej obudowy jestem zachwycony szczerze pisząc. Jak za 42zl to uważam że to bdb zakup. Na pewno biją na głowę wszystkie inne chinole w tej kwocie. Słychać nawet bez obudowy że mają sporo basu i dosyć duży wychył :) . Wysokotonowka ma regulowalne położenie. Wykonanie jak za 42zl też jest bardzo w porządku. Na szczelinę pomiędzy wysokotonowka a membraną woofera jest naklejony krążek z jakiegoś filcowatego materiału. Osłania przed brudem szczelinę więc nawet po czasie nie będą charczeć. Jestem ciekaw jak to będzie w drzwiach już grać ;) .

Nie ma tragedii. Nie ukrywam że słyszałem lepsze głośniki ale gorsze też się zdarzały ;) .

Powrót