• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak naprawić pęknietą membrane

Reakcji
0
Witam.Przeszukując ostanio garaz mojego wojka znalazlem tam stary tonsiloski glosnik o srednicy 30cm.Niestety jest dosc mocno uszkodzon, a dokladnie ma peknieta membrane.Membrana jest z papieru.Resztra glosnika jest w porzadku.Zastanawiam sie teraz czy mozna w jakis sposob uratowac ten glosnik.Nasowa sie wiec pytanie czym i jak? Czy nalezalo by wymienic calą membrane czy mozna ja czyms skleic. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdr.

No nie myslcie ze jestem tak glupi i tego nie przeczytalem.Chodzi mi glownie o to czy mozna ja skleic?

A co powiecie na sklejenie jej np butaprenem a nastepnie polakierowanie calosci rozcienczonym lakierem?

Zależy jakie pęknięcie! Ale naprawa membrany to nie takie proste zadanie, nie wspominając o efektach...
Jak pomalujesz membranę rozcieńczonym lakierem (celuloza nasączana u Tonsila ;) ) zmienią sie jej właściwości (chociażby przez zmianę masy ustroju). Jakoś tego nie widzę. Ale powodzenia

Jezeli pekniecie jest niewielkie potraktuj to budaprenem jak jest duze to w gre wchodzi tylko wymiana membrany.

Powrót