witam
na wstepie pragne powiedziec ze nie jestem zadnym audiofilem
tylko pajacem ktory chcialby zrobic cos czego jeszcze nigdy w zyciu nie robil a bardzo mu sie to podoba
i prosi osoby o bardziej rozwinietej inteligencji muzycznej o pomoc
od czego zaczac??
od poczatku
dysponuje wierza sony ktora calkiem niezle gra (jak dla mnie)jednak basu troche jej brakuje.. a bardzo lubie jak jest czysciutki i glosniutki.. co niestety wyklucza sie w moim przypadku
nastepna sprawa to to ze bardzo lubie przesadzac
a i uwazam ze mam smykalke konstruktora wiec chcialbym sie podjac budowy suba na wlasna reke
i tu pojawia sie caly szereg pytan do zacnego grona profesjonalistow
-jakiego glosnika uzyc?? (wstepnie wybralem JBL o mocy 1000w.. wiem ze to malo danych ale mial 98dB a to raczej dosc duzo
aha w medii kosztowal 550.. wiec znowu cena tez nie jest jakas ekstremalna)
- jak zaprojektowac obudowe?? sciagam wlasnie program bassbox6 pro.. nie wiem czy sobie z nim poradze.. samo wykonanie obudowy to powinienem dac sobie rade.. tylko jeszcze czym ja wytlumic??
-no i na koniec jak wprawic to monstruum w zycie?? czyli jaki wzmacniacz?(i gdzie mozna go kupic) czy co tam sie do wooferow stosuje.... pragne zaznaczyc ze moja wieza ma wyjscie na sub aktywny... czincze sa... a ja raczej chcialbym pasywny (a tak wogule to jaka naprawde jest roznica??)
to chyba na tyle
jesli znalazlby sie ktos kto moglby mi chociaz troche pomoc bede bardzo wdzieczny
jesli szczelilem jakas gafe prosze sie nie smiac
oczywiscie stawiam browarka lub cole za pomoc
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
ps jestem z poznania.. moze ktos sie tu na miejscu znajdzie??

na wstepie pragne powiedziec ze nie jestem zadnym audiofilem

i prosi osoby o bardziej rozwinietej inteligencji muzycznej o pomoc

od czego zaczac??
od poczatku

dysponuje wierza sony ktora calkiem niezle gra (jak dla mnie)jednak basu troche jej brakuje.. a bardzo lubie jak jest czysciutki i glosniutki.. co niestety wyklucza sie w moim przypadku

nastepna sprawa to to ze bardzo lubie przesadzac

i tu pojawia sie caly szereg pytan do zacnego grona profesjonalistow

-jakiego glosnika uzyc?? (wstepnie wybralem JBL o mocy 1000w.. wiem ze to malo danych ale mial 98dB a to raczej dosc duzo

- jak zaprojektowac obudowe?? sciagam wlasnie program bassbox6 pro.. nie wiem czy sobie z nim poradze.. samo wykonanie obudowy to powinienem dac sobie rade.. tylko jeszcze czym ja wytlumic??
-no i na koniec jak wprawic to monstruum w zycie?? czyli jaki wzmacniacz?(i gdzie mozna go kupic) czy co tam sie do wooferow stosuje.... pragne zaznaczyc ze moja wieza ma wyjscie na sub aktywny... czincze sa... a ja raczej chcialbym pasywny (a tak wogule to jaka naprawde jest roznica??)
to chyba na tyle

jesli znalazlby sie ktos kto moglby mi chociaz troche pomoc bede bardzo wdzieczny

jesli szczelilem jakas gafe prosze sie nie smiac

oczywiscie stawiam browarka lub cole za pomoc

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

ps jestem z poznania.. moze ktos sie tu na miejscu znajdzie??