• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak podłączyć wzmacniacz samochodowy w domu???

Reakcji
0
Jak podłączyć wzmacniacz samochodowy w domu??? wzmacniacz samochodowy wiadomo potrzebuje akumulator a czym go mozna zastąpic ba w chwili obecnej chcialbym kozystac ze wzmacniacza samochodowego w domu a posiadam taki: http://allegro.pl/item420996616_extremalny_wzm_boschmann_zx3_t6d_3900w_gwar_nowy.html a jezeli nie ma tak mocnego zasilania to takie zeby chociaz radyjko samochodowe mozna bylo uruchomic bo chce sobie do komurki wstawic

Ja tylko czekam, kiedy ktoś będzie chciał domowy amplituner 5.1 dać do auta ...

adam11d, potrzebujesz zasilacza, dobrego zasilacza o dużej wydajności prądowej.

Pozdrawiam.

Jeżeli ten wzmacniacz ma naprawde taką moc jak podają to potrzebujesz zasilacz/prostownik o wydajności conajmniej 300A...

No no... Jak się dobrze doczyta to według opisu ten wzmacniacz oddaje większą moc przy 4Ω niż przy 2Ω :mrgreen:
MOC MAKSYMALNA PRZY 2ohm: 2600W

MOC MAXYMALNA PRZY 4 Ohm: 2 X 1100 W + 1700 W
:D

Ale tak na serio to może sprzedaj go i kup jakiś wzmacniacz stereo domowy...

Shiver napisał:
Jeżeli ten wzmacniacz ma naprawde taką moc jak podają to potrzebujesz zasilacz/prostownik o wydajności conajmniej 300A...

I pewnie kable grubosci twojej reki zeby to wszystko sie nie sfajczyło :D a tak na powaznie to poroniony pomysl - owszem od biedy jakis malutki samochodowiec by sie dalo zaaplikowac w domu (co nie znaczy ze byloby to madre) ale z tym to przesada

I niech mi ktoś jeszcze powie, że akumulator samochodowy i kable w samochodach klasy "kaszlak" uciągnie/ną takiego "potwora", który mocy ma więcej przy 4 ohmach niż przy 2ohmach :P

Ale dla dwóch ohm jest podana moc maKSymmalna a dla 4ohm, maXymalna :!: Panowie nie czytajcie tak pobierznie :lol:

dlaczego od razu noname ja urzywam Chieftec CFT-750-14C 750W i próbowałem takiej konfiguracji oczywiście na innym wzmacniaczu powiem że grało to nawet

Bo ten wzmacniacz trochę prądu potrzebuje... A wzmacniacze komputerowe mają tak naprawdę połowę tego co jest na nich napisane, a te oficjalne moce to są moce maksymalne (albo maXymalne, jak kto woli :D ) A poza tym, koszt takiego zestawu jest gigantyczny w porównaniu do tego co oferuję... Za ponad tysiak to można zaszaleć w wzmacniaczach domowych... Nawet jakąś lamówkę by już za to sklecił ;)

melisław, nie połowe, tylko dane natęzenie na gałąź 12V.
Pomysł poroniony, jezeli juz to poszukaj sobie impulsowych zasilaczy do halogenów dużej mocy ;)

Ja podczas napraw wszelkich urządzeń typu radio samochodowe korzystałem z zasilacza warsztatowego, ustawiałem max prąd na 2A i spokojnie się odpalało. Co prawda nie słuchałem na maksymalnej głośności, ale na testy wystarczyło :P

Powrót