• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak przerobic radio na wzmacniacz

Reakcji
0
Witam mam pytanie czy da się przerobić radio samochodowe na Wzmacniacz ? bo gdzieś słyszałem że ktoś przerabiał a ja nie mam pojęcia jak? stąd moje pytanie czy da się i jak można przerobić je by służyło tylko jako wzmacniacz tzn aby do niego podawać sygnał z innego radia bądź mp3,

Załączniki

• zdjcia_0860_185.jpg
    zdjcia_0860_185.jpg
    51.7 KB · Wyświetleń: 0
sens jest, wystarczy ze znajdziesz datasheet zastosowanej końcówki mocy, zobaczysz które nóżki to wejscie, po ścieżkach znajdziesz kondy separujące składową stałą na wejsciu i w nie sie wepniesz... roboty na 5 minut

matrix22444, dopiero co byl taki sam temat http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20415

jaromas napisał:
sens jest, wystarczy ze znajdziesz datasheet zastosowanej końcówki mocy, zobaczysz które nóżki to wejscie, po ścieżkach znajdziesz kondy separujące składową stałą na wejsciu i w nie sie wepniesz... roboty na 5 minut
o ile to radio ma przynajmniej te 7w/kanal :P

Dziwie się że ludzią chce się bawić w takie coś.. Lepiej zbudować jakiś wzmacniacz a nie kombinować. I zmieniać radio żeby było wzmacniaczem..

Kup sobie adapter z kasety (jeśli to kaseciak), lub transmiter FM.
Koszt ~20zł i obejdzie się bez grzebania w radiu.
Jeśli to ma grać w domu, to żeby zasilić 12V wystarczy stary zasilacz komputerowy za ~20zł AT lub ATX.

Powrót