• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak rozebrać mikrofon Shure SM58?

LuSzTi

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
127
Czy ktoś rozbierał może ten mikrofon w wersji przewodowej? Tę część, za którą trzyma się mikrofon odkręciła się bez problemu. Problemem jest dalsze go rozkręcenie. Muszę w nim polutować kable a nie mam jak się dobrać do wkładki. Ma ktoś może jakieś wskazówki?

Mam ten mikrofon w wersji przewodowej :D Sitko odkręciłeś ?? jak odkręcisz sitko wkładka o ile dobrze pamietam powinna być na zatrzaskach lub również na gwincie :)

PS uważaj na trafko wewnatrz :)

no właśnie sitka nie mogę odkręcić. W którym miejscu powinno się ono odkręcić? w tym miejscu co łączy się dolne sitko z górnym? czy też może całe sitko powinno się odkręcić?

Całe...... gwint jest na wysokości szarej obwódki z napisem tylko nie szarp za mocno...żebys nie uszkodził wkładki....

Nie mogę tego odkręcić. Tak myślałem, że powinno się odkręcić całe sitko, ale zapiekło się jak cholera. Masz może pomysł jak to ruszyć nie niszcząc mikrofonu?

Przykręć mikrofon w imadle przez szmatkę coby nie pokrzywić i ręką przez szmatę odkręć.. Musi się odkręcić. Psikanie WD-40 raczej nic nie da..... ale mozesz delikatnie spróbować.... Uszkodzić możesz jedynie siatkę ale to da sie wymienić lub zamaskujesz gąbeczką ;]

http://www.youtube.com/watch?v=p1n1TAxZhHs około 1:10 masz pokazane ze koleś odkręca grill;]

Ostatnia edycja:
Powrót