• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak SUBBAS do takiego zestawu ??

Reakcji
0
Witam, posiadam golfa 3 a w nim:
- radyjko Carion DRX 6675Rz
- zestawik odseparowany morela (tweetery MT-23 + woofery Hybrid Ovation 6)
- to wszystko napędzane Stegiem QM 75.4

i teraz moje pytanie brzmi, jaki zaproponowalibyście mi subbasik do tego wszystkiego ??
steg w mostku ma 250 W w RMS, osobiście zastanawiałem się JL Audio 12W3
słucham naprawde wszystkiego

z góry dzięki za wszelkie opinie

w okolicy 1000 zł za sam głośnik, skrzynie mam zamiar zrobić samemu, oczywiście jeśli gra warta będzie trochę większych kosztów... dołożymy :)

A czego oczekujesz od basu?
1000zl na glosnik do skrzyni to moze byc bardzo duzo, jak sie odpowiednio dobierze i przemysli sprawe.
Steg to dynamiczny wzmak, suba pod 300RMS mozesz szukac, ale raczej 10". 12 to kompakta, i uniwersalnej muzy to moze byc za duzo.
Na allegro byl JL 10W3 D2 w skrzyni za 400zl.
Chyba, ze interesuja Cie tylko nowe sprzety?

ja mam 12w3d2 ale trzeba mocnego pieca i obudowy zamknietej:) ja mam w 35l closed. W br nie probowalem ale mysle ze bedzie mulic

krotko sluchalem 12W3 i szczerze mowiac nie zrobil na mnie dobrego wrazenia...
jak na 400zl za uzywke to dobra cena ale nowego bym nie kupil
moze magnezowy DLS?

MDS10 w br powinien cię zadowolic. nie jest wymagający mocowo a ty masz w mostku 250W jest dość szybki, a w br schodzi całkiem miło do samej ziemi (prawie)

Jop, MDS10 fajny subik. Tylko uwaznie, ostroznie i dokladnie trzeba obliczyc i zrobic skrzynke. BR wrazliwa jest na bledy.
Troszke kasy tez zostanie,i moglbys radyjko zmienic. Na np Clarka, cos z serii 9X75:)

Powrót