• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak to wszystko obliczyc???

• Autor wątku Autor wątku madi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
witam. Mam pytanie,: jak obliczyc zabudowe 27 litrow ale o nieregularnych ksztaltach? chodzi mi dokladnie o cos takiego (tez lanos)
fotka32.JPG

Jak sprawdzic ile to ma litrow?
Moze to proste pytanie ale nie moge znalezc na nie odp... Zrobic skrzynie i zobaczyc ile wody sie tam zmiesci?:)
pozdro

żeby obliczyć coś takiego należy przedewszystkim przypomnieć sobie podstawy matematyki ze szkoły podstawowej...

żeby obliczyć coś takiego należy przedewszystkim przypomnieć sobie podstawy matematyki ze szkoły podstawowej...
Ta a jak obliczy jakies gorki i np wzmocnienia, albo korek od wlewu paliwa? Mnie tego w szkole podstawowej nie uczyli ;] Wydaje mi sie ze z piachem to najlepsza opcja;]

to bardzo proste :D

mozna to zrobić na dwa sposoby (podzilić na mniejsze bryły i oszacować ) upierdliwe pracochłonne.....

opcja dwa:

wziąć głośnik o znznych parametrach TiS wstawić go do budy zmierzyć charke impedancji i przeprowadzic tak symulacje w Win ISD żeby wyszło to samo sprawdzasz objętość i masz odpowiedz :)

z tego co widzę ten bagaznik ma dość regularne kształty... i tu chyba nie chodzi o dokładność rzędu mililitrów... +/- kilka litrow...

przy obudowie 27 litrów te 3 litry w tę czy wewtę nie robi wielkiej różnicy...

Powrót