• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak zamontowac suba w C klasie

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
Mam dylemat jak zamontowac subwoofera u kolegi w c-klasie
tuba i skrzynia odpada bo bagaznik jest zamkniety i we wnatrz nic nie slychac
jakie sa inne mozliwosci konfiguracji suba w samochodzie

nie robi się wzmacniaczy w klasie C do audio. klasa C są to wzmacniacze rezonansowe i są wykożystywana np. w nadajnikach radiowych
A wogóle to nie rozumiem pytania chyba że o mercedesa klasy "C" ci chodzi :P

TAK!!!!!!
chodzilo mi o MERCEDES'a klasy C
a tak konkretnie to 2 generacje wstecz i tam nie bylo zadnego audio

GRZESIO
hehehehe :) ale... hihihihi :D

Mozna w schowku... pod siedzeniami... tylna polka
pomyslow jest wiele...
ale najlepszy to tylna polka i jakiegos free air'a na mdefie
(zabawy a zabawy bedzie bo mercedes ma solidna konstrukcje ...troche posiedzisz w bagazniku ;) )
zrobic cos tak jak jest fabrycznie w "S"

napisz jaki masz pomysl na glosnik

i zobacz ten link:
http://www.sounddomain.com/member_pages/search_results.pl?make=Mercedes-Benz&model=C-Class

Tatuś ma dobrą koncepcje,chyba mi ją wykradł;)Wywal apteczke,zrób dziurke na głośnik a od strony bagażnika zrób skrzynke.Gwarantuje,urywa głowe i nikt sie na chodniku nie ogląda co tak dudni.No i u mnie 8 cali starczyło do niezłego buuum,ale to tylko besia...
PZDR

Widziałem kiedyś w 124'ce albo w 190'ce koleś wmontował duż woofer w tylną półkę na jej środku a po bokach dał mniejsze, zapewne średniaki albo średnioniskie. Przypuszczam, że jakoś wzmocnił tę półkę. Nie wiem co było w bagażniku ale jeśli się da to można spróbować dobudować skrzynię do półki ale wewnątrz bagażnika. Może być zamknięta a może być BR. Ładnie to wyglądało no ale koleś to ładnie zrobił.
Osobiście proponowałbym jakiś głośnik wyższej klasy w końcu to Mercedes.

Cze-Sław

Powrót