• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak zamontowac ...

Reakcji
0
Jakie macie propozycje do zamontowania glosnika car-audio do normalnej skrzyni z mdf-u, ja mysle nad pierscieniem ale czy to bedzie dobrze gralo jak glosnik bedzie cofniety do srodka obudowy ?? mysle jak zamontowac te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61217177

gdzie znajde parametry glosnikow Dibeisi ? oni wogole maja strone WWW ?? :/ ladnie wygladaja i wogole ale tak jakos tajemniczo sie koncza informacje o nich :(

w przypadku glosnikow tej firmy to nie znajdziesz parametrow bo nawet producent ich nie zna... kazdy glosnik wypada inaczej w pomiarach SW

wisnia napisał:
w przypadku glosnikow tej firmy to nie znajdziesz parametrow bo nawet producent ich nie zna... kazdy glosnik wypada inaczej w pomiarach SW

jak to Sound Wave mierzy a Dibeisi nie umie ?? :P ladne robia glosniki a te wyzsze modele wcale nie takie tanie..

No to loteria przypatrzcie sie uwaznie i powiedźcie mi jaka bude do tego ... zobaczymy kto blizej trafi :D

SW speaker workshop
SW sound wave

ale z kontekstu mojej wypowiedzi to raczej speaker workshop

wisnia napisał:
SW speaker workshop
SW sound wave

ale z kontekstu mojej wypowiedzi to raczej speaker workshop

ja wiem wiem, ale ze duza firma nie robi pomiarow a nasz foRUMowy kolega (na przyklad) robi...

dajcie propozyje jakie wymiary budy zrobic... BR czy closed ?

Muszę Cie zmartwić; takie cosie się do domu kompletnie nie nadają, ale skoro się upierasz to obudowa zamknięta (taka jaką bedziesz chciał, wielkość specjalnie nie bedzie miała znaczenia bo zepsuć nie na czego), basu z tego i tak nie bedzie

Jeżeli jeszcze tego nie kupiłeś to lepiej pomyśl nad jakimi starymi unitrami czy tonsilami , na allegro chodzą czasm po 50-80zł (w stanie grającym http://allegro.pl/search.php?string=unitra&category=8990&country=1 ) na pewno lepiej na tym wyjdziesz

bo chlopaki ja chce z tych glosnikow zrobic boom boxa w tym ta rzecz ale to miala byc niespodzianka :) nie wiem czy warto robic 2-way.. mialo byc tanio, tzn i tak bym wtedy kupil mid-wofera z allegro z wyprzedazy za 7zł + piezak alpharda jakis ;)

Powrót