• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaką moc ma rzeczywiście ten wzmacniacz?

Ja stawiam że 36,55W... Po co takie gdybanie? Nie znając układu chcecie oceniać moc wzmacniacza po zdjęciu?

Są napięcia na transformatorze, a wiec stałego będzie około 2*23V przy obciążeniu a to daje około 25W przy 4 ohm o ile ten scalak w TO220 zniesie moc rozpraszania.

A sory, napięć na trafie się nie dopatrzyłem... Co do tego wzmaka to lepiej dorzucić 50zł i wziąć tego z drugiej aukcji...

przepraszam za off-top ale moim zdaniem szkoda marnować kasy na takie coś... lepiej kupić coś lepszego ewentualnie zaadaptować jakąś gotową konstrukcje... sam mam na sprzedaż końcówkę na stk-4231V (sprawną, kompletną z trafem) jeśli by dorobić do niej jakiś panel z blachy to myślę że była by to dobra opcja ale tylko od 8 omów :)

DanielDh napisał:
jeśli by dorobić do niej jakiś panel z blachy

Pewnie takiej z puszki po konserwie? :)

Za 60zl jak najbardziej warto kupic ten panel oczywiscie jak komus wystarczy mocy. Na 4omach jest szansa ze bedzie ok 40W. Za te pieniadze zupelni nic sie nie zlozy.

Powrót