W tej chwili mam małe combo kustoma i szczerze mówiąc brzmi to mocno przeciętnie. Jako że mam 2szt. gds 30/30 postanowiłem zrobić na nich jakiś piecyk (oczywiście tubkę w nich zastąpię kopułką) . Myślę nad wykorzystaniem 1 szt. gds-a (tylko do grania w domu, więc 1 powinien wystarczyć). Jaką zrobić paczkę na 1szt. gds-a? Myślałem o standardowych jak na combo 35-40 litrach i zamknięta lub w 1/3 otwarta obudowa. Mam również zalegające trafo 42-0-42v ze starego nrd-owskiego wzmacniacza (120va, ale szczerze wygląda jak dzisiejsze trafo 200-250va). Jaką końcówkę zrobić do tego zależy mi, na prostocie tej końcówki, ma to być budżetowy projekt i myślałem o scalaku, ale nie mogłem znaleźć żadnych na takie napięcie (trafo ma sporo za wysokie napięcie a nie chce grzebać w uzwojeniach). Jeśli chodzi o przedwzmacniacz to myślałem o czymś takim http://www.instructables.com/id/Portable-Guitar-Preamp/ (jak dla mnie na początek wystarczy), a mam jeszcze efekt ibaneza więc możliwości ustawienia brzmienia będę miał wystarczające. Mam w domu parkę 2n3055, więc myślałem o końcówce z radmora 5102 (ale nie wiem czy 2n3055 i sama końcówka wytrzymają to napięcie. Jeśli by nie wytrzymały to mam 2n3772)). Jak widać chce to zrobić po kosztach, jako że się dopiero uczę grać, ale na tym kustomie...szczerze ciężko mi będzie.
Ostatnia edycja: