• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka skrzynia dla Cantona Pullmana?

Reakcji
0
Witam!

Mam w domu głośniczek Canton Pullman model W28.25 i chciałbym sklecić do niego skrzynię i wsadzić do Opla Vectry B kombi. Nie umiem obliczać skrzyń i tworzyć zwrotnic pod poszczególny model głośnika, także zwracam się do Was z prośbą. Może ktoś miał doczynienia z tym głośnikiem i wie jaka skrzynia zwrotka jest do niego odpowiednia?

Jego parametry :
http://www.hifi-forum.de/viewthread-70-11649.html

Pozdrawiam, Krzysiek191022.

Witaj cursor ;-)

I sądzisz, że taka skrzynia będzie odpowiednia? Powiedzmy, że sprawę skrzyni mamy załatwioną, a zwrotka? :neutral:

Pozdrawiam.

krzysiek191022 napisał:
I sądzisz, że taka skrzynia będzie odpowiednia?
Myślę, że tak. To nie są głośniki, które zaskakują zejściem czy ciśnieniem. Do uzupełniania przodu się sprawdzą.

krzysiek191022 napisał:
Tylko aktywna, wbudowana we wzmacniacz lub radio.
Chyba nie chcesz tego zasilać z radia? :wink:

cursor napisał:
Chyba nie chcesz tego zasilać z radia? ;-)
Oczywiście, że nie. W wolnej chwili pójdę do auta i wymierzę jaka będzie mi najbardziej odpowiadać (wymiarowo). Litraż powiedzmy 30-35l ;-)

Dzięki za pomoc.

Powrót