• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaką skrzynia do SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP ??

dzięki. Dzis porozcinam plyty, jutro zaczne składać. Sluchaj a jaki tunel musze kupic? I czy to musi byc tunel czy sama dziura niestarczy/nie da takiego efektu? Bo nie wiem gdzie moge dostac tunel, chyba tylko na allo. Zalezy mi na tym zeby grało czysto bez jakis trzaskow itd no i zeby trzęsło autem.

jak juz skreciles to za pozno

a szczeline policz sobie na 35-38Hz o powierzchni 80-100cm2

Mam wielka prośbę, czy ma ktoś może wymiary skrzyni 30l 35hz ale bez tunelu szczelinowego tylko zwykły bass reflex z plastiku? Bardzo mi na tym zależy,a nie mam jak policzyć wymiarow bo pracy jestem,a stolarz jest do 18. Głośnik będzie siedział stx 10". Ewentualnie o co chodzi z wymiarem 313 x480 (boki przeciąć na pol pod kątem) z projektu pdf na początku tematu?

bedzie to "jamnik" czyli dluga, nieporeczna obudowa. inaczej tunel sie nie zmiesci

Ewentualnie o co chodzi z wymiarem 313 x480 (boki przeciąć na pol pod kątem) z projektu pdf na początku tematu?
jedna plyte przecinasz na 2 trapezy, boki obudowy
lub odczytaj z rysunku jakie powinny byc 2 mniejsze plyty

Generalnie moge poinformowac, że zmienilem troche plan skrzynia jaka skrecilem to 50 litrów szczelinowa strojona na 25hz. W przyszlosci wrzuce filmik jak glosnik sie sprawuje...

taaak?
przeciez z takim strojeniem on gra prawie jak w zamknietej...
przeciez wiecej tracisz na efektywnosci niz zyskujesz na zejsciu ;]
bez korekcji nie ma sensu

Powrót