• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki adapter?

Reakcji
0
Poleccie jakiś adapter dobrej jakości w miare niskiej cenie moze być allegro, ma służyć do odtwarzania muzyki z płyt winylowych tylko w domu, z miksowaniem i dj'ami nie chcę mieć nic wspulnego. Liczę na pomoc :)

ma być nowy czy używany? cos ze starej epoki czy raczej nowsze? ;]

z tego co wiem to technicsy jako gramofony sa bardzo dobre, nie korzystam wiec nie wypowiem sie dokladnie

Nie wiem czy to prawda ale słyszałem ze płyty winylowe maja być wycofane z produkcji.
Cos mi się wydaje ze nie wycofają bo mili by bunt DJ-ski .

czemu maja wycofac z produkcji...

te plyty maja jedna zasadnicza wade - niszcza sie przez sluchanie :D

nie sądze aby mieli wycofać...
pozatym to jak się niszczą zależy jeszcze od sposobu obchodzenia się plytami
;]
ja mam takie które mają i po 40 lat i jeszcze grają ;]
pozatym wg mnie to jest właśnie klimat starych plyt,
coś tam trzeszczy, coś pisknie - mi się to nawet podoba :)

digital Ja nie wiem czy maja wycofac, mowie ze slyszalem takie cos. A czy to prawda to nie jestem pewny :)

tez slyszalem juz dawno ze zostalo kilka producentow tych plyt winylowych i z emaja to calkiem zlikwidowac, a przez to ze proces tworzenia takiej plyty jest szkodliwy dla zrdowia czy dla srodowiska, nie wiem dokladnie

a ja slyszalem ,ze w klewkach hoduja waglika :)
panowie czarna plyta nie zginie, juz 20 lat temu zapowiadano jej kres- no i co?
zawsze pozostana chocby audiofilskie tlocznie i napewno przez dlugi czas tlocznie dj-skie.
tak samo nie do konca umarly magnetofony szpulowe.tak,tak analogowe szpulaki i tasmy do nich sa produkowane do dzis.
pozdrawiam maniakow analogu :)

Powrót