• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki amplituner do 500zł

Reakcji
0
Witam.Chciałbym kupić jakiś ampli z pilotem koniecznie,który sprawdziłby się 65% do muzyki i 35% do filmów.Głośniki posiadam monitorki diy na tonsil gdn 15/40/5 i + wstęga. Głośnik centralny i satelitki tylne to plastikowe panasonic na razie.Subwoofer to aktywny subwoofer na stx samochodowym SW 10 cali.Muzyki słucham wszystkiego. Miałem amplituner sony str-de445 jakość słaba według wzmacniacza stereo i słuchałem też yamahy RX-V 430 to jakość dużo lepsza mi się wydaje.Czy za taką kwotę kupię coś co jakoś zagra? czy po prostu to za mała kasa?

Witam jak byś znał jakiegoś elektronika to nieraz uszkodzone można tanio kupić, ale trzeba być czujnym co jest uszkodzone.

Ostatnia edycja:
Ja miałem 1400 i sprzedałem chyba za 400zl a zmina była na 771 i jednak 1400 grała moim zdaniem lepiej. Jednak brak hdmi i obsługi nowych kodeków mi trochę przeszkadzał

No fakt teraz brak hdmi to lipa,ale wszystko sprowadza się do kasy i żeby to jakoś grało to tak jak djrobo napisał starsze dobre modele czyli jakieś 700zł minimum.

Na początek powiem MASAKRA! Uruchomiłem mój wzmacniacz diy stereo na n-mosfet Irka i szok.Stwierdzam ,że amplituner sonego ,który miałem to śmieć,nie wiem jak mogłem tego słuchać i nie żebym wyolbrzymiał to co mówię.Laik by to chyba usłyszał.Myślałem,że to moje monitorki tak grają ,bo są podwieszone w rogach,a tu podłączyłem stereo i zdziwko.Sopranki ładnie słychać i przede wszystkim średnica jest całkiem inna,o niebo przyjemniejsza i nie męczy.Więc chyba tylko amplitunery z górnej półki zagrają dobrze w muzyce.Myślę,że chyba zostanę przy stereo+ subek do łupania w razie czego,a amplituner to tylko do filmów się nadaje w moim przypadku,bo jak teraz usłyszałem ten dźwięk to nie wrócę do ampli.

Też tak uważam. Ja mam tylko wspólne fronty i końcówkę mocy w kinie i stereo a tak to prawie dwa oddzielne systemy

Powrót