• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki amplituner za ok 700zł

Reakcji
0
Witam mój brat planuje zakupić do plazmy 52" Amplituner oraz jakieś głośniki. Na początku będzie to zestaw 2.1. Kolumny już prawie wybrałem z Pawłem S. i mam zamiar jeszcze posłuchać z nim jakiś amplitunerów. Co radzicie w kwocie za nówkę ok 700zł. Moim faworytem jest Yamaha RX-V363 - mogę go zakupić nowego za 674 bez kosztów przesyłki, gdyż dostępny jest w Bydgoszczy, a tam mi jest niedaleko. HDMI to podstawa i najlepiej jakby miało USB. Będzie podłączony bezpośrednio to TV, laptopa oraz do DVD. Amplituner 5.1 z racji tego, że może w przyszłości rozbuduje się system audio do Dolby Surround.
Dodam, że jak macie jakąś ciekawą ofertę (sami posiadacie w idealnym stanie bądź jest dostępne na allegro, w sklepie) jakieś kolumny podłogowe lub subwoofer to bardzo chętnie bym się z tym zapoznał.
Prosiłbym o jakieś opinie oraz propozycje.

Z góry dziękuję za pomoc.

Cudny może się rozpiszesz i zaproponujesz coś innego? Bo jestem ciekaw Twojej opinii.

KIVLOV napisał:
Cudny może się rozpiszesz i zaproponujesz coś innego? Bo jestem ciekaw Twojej opinii.
No bo co niby ma piernik do wiatraka. W tym przypadku plazma do amplitunera???

Lepiej by było jakbyś napisał w jakim pomieszczeniu to ma grać i co to za kolumny.

bart210 napisał:
No bo co niby ma piernik do wiatraka. W tym przypadku plazma do amplitunera???
pewnie chodzi o jakość bo to najtańszy ampli yamahy. ale grać będzie lepiej niż kina domowe samsunga czy lg. z drugiej strony do filmów nie trzeba super jakości.

Prawda jest taka że amplitunery z najniższych półek nadają sie tylko żeby do nich jakieś plastikowe pierdziawki podłączyć
Zgadzam sie z cudnym "co ma piernik do wiatraka"
powinieneś podać wielkość pokoju i wybrane kolumny

Jest to salon o powierzchni ok 40-50m2. Głośniki to jeszcze rzecz nieprzesadzona więc jeszcze nie podaje i oczekuję również propozycji.

[ Dodano: 2008-12-10, 09:39 ]
ONKYO TX-SR506 to amplituner, który dzisiaj został zamówiony.

Powrót