• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki forumowy projekt wzmacniacza wybrac??

Reakcji
0
Witam
Prosze o jakies swoje spostrzezenia ktory jest lepszy do budowy 2.0 lub 2.1.
Oczywiscie nie urazajac konstruktorow.
Pozdrawiam

Zajrzyj w regulamin najpierw aby uzupelnic dane jakich potrzebujemy by chociaz troche pomoc...

To w takim razie chyba sie podlacze pod tego uni.
Tylko czy trafo okolo 700W 2x36V starczy?

A jakiej ty mocy oczekujesz od tego uniampa, że się pytasz czy taki transformator wystarczy?

Oj...słuchałem 1 wersji Borysowego na selekcjonowanych elementach i powiem że grubo się zapowiadało ! Bez pre zagrało godnie

Taki transformator będzie za duży;p O połowę mniejszy będzie na wyrost a poza tym napiecie troszkę za duże

To w takim razie chyba sie podlacze pod tego uni.
Tylko czy trafo okolo 700W 2x36V starczy?

zrobilem uniampa i i symasyma na troszke lepszych elementach niz uniamp. Symasym nie zostawia suchej nitki na uniampie jesli chodzi o jakosc dzwieku. Chyba ze to wina lepszych czesci - co zwykle Irek wysmiewa bo one nie maja wplywu na dzwiek. Wybor nalezy do Ciebie.

Ostatnia edycja:
Symasym powinien wyjść taniej, jest to także, według mojej oceny, lepiej brzmiący wzmacniacz od Uniampa.

Przeszukam sobie forum bo chwilowo nie moge znalesc plytki do niego i jakiegos opisu.
Przestudjuje i cos wybiore, no ale skoro piszecie ze brzmieniowo jest lepiej to raczej wybiore symasyma bo co do mocy to starczy mi okolo 100W powiedzmy przy 8R

Tak, ale warto zainwestowac w dobre chlodzenie i zasilanie. Co w sumie jest najdrozsze...

Jesli chodzi o zasilanie mam 3 trafa EI 2 650W przy 36v ac a trzecie 1kW 40V wiec duzo kosztow odpadnie.
Jak moglbym prosic o wklejenie linku z tematem symasyma o ktorym mowa bede wdzieczny

Szukalem i jest tego sporo a chlopaki nie napisali o ktory projekt chodzi

Powrót