• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik 200-250zł do suba?

Muzy słucham wszelkiej - głównie spokojniejsze klimaty, jakiś jazz, spokojny rock itp.

Jak się mogę skontaktować z Irkiem?

No tak - ale czy mniejsza jego wersja będzie potrafiła zejść odpowiednio nisko? A poza tym może znalazłby się jakiś o nieco bardziej kulturalnym wyglądzie?

o zejście 10' bym się raczej nie martwił, szczególnie w rocku, problemem natomiast jest brzmienie, o którym raczej mało wiadomo...
Hmm, a może jakiś tonsil ? 200 parę zł to na tyle dużo że stxy nie wchodzą w grę, ale też na tyle mało że ciężko coś naprawdę dobrego kupisz, szczególnie w tym rozmiarze, szczególnie z tą kasą na wzmaka...
Polecam www.allegro.pl :)

Z tego co widzę to jednak nie tylko car audio.

[ Dodano: 2007-12-03, 11:30 ]
Nie znam niemieckiego, ale jak się zacząłem wczytywać w opis tych głośników, to jednak z tego co zrozumiałem, to ich zasadniczym przeznaczeniem jest jednak CAR AUDIO.

pierwotnie nie byly to CA ale z czasem takimi sie staly. MDSy sa zachwalane za kulture i "wieksze" brzmienie niz wskazuje na to ich rozmiar...

Z tego co widziałem na stronie, ta dziesiątka MDSa też kolorowa. Może jednak znajdzie się jakiś nie tylko kulturalnie brzmiący ale w kulturalnie wyglądający głośnik w tej cenie? Ja się domyślam, że takie wymagania "to tylko w erze", ale może jednak ktoś poleci jeszcze coś interesującego?

Dziesiątka MDSa wygląda źle.

[ Dodano: 2007-12-04, 00:08 ]
takero napisał:
Co z tego czy firma robiąca głośniki do CA czy na estrade, ważne jak głośnik gra.

Może się mylę - ale jeśli się robi głośniki na estradę to ma się co do nich inne założenia niż np do głośników do domu. Mają spełniać inne cele - czyż nie?

Iceman, tu chodzi o firmę. To że firma robi dobre głośniki na estradę, nie oznacza, że nie potrafi zrobić dobrych do domu.

a niema czarnego MDS10??

wyglad to nie wszystko. przeciez BSWII ravemaster'a zyskal sobie popularnosc czyms wiecej niz dresiarskim wygladem :P (i o dziwo tez jest CA)

Pawel S. napisał:
a niema czarnego MDS10??

wyglad to nie wszystko. przeciez BSWII ravemaster'a zyskal sobie popularnosc czyms wiecej niz dresiarskim wygladem :P (i o dziwo tez jest CA)

Tylko dla mnie wygląd jest równie ważny co dźwięk. Sprzęt audio musi u mnie pasować do wystroju wnętrza.

Iceman napisał:
Tylko dla mnie wygląd jest równie ważny co dźwięk. Sprzęt audio musi u mnie pasować do wystroju wnętrza.
No to bowersy nie są dla Ciebie w takim razie :P
Za to krejtiw wprost przeciwnie - robią 'ładne' czarne skrzyneczki z czarnymi głośnikami - wyglądają 'pięknie' w każdym pomieszczeniu, niezależnie od wystroju ;)
Pawel S. napisał:
a niema czarnego MDS10??
Wydaje mi się że gdzieś widziałem...

Powrót