• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik 30cm do muzyki trance do domu

• Autor wątku Autor wątku OZI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

OZI

Reakcji
0
Otóż poszukuje głośnika 30cm do 300zl głównie do muzyki trance,house niekiedy do filmów.Mam na oku LANZARA MAX-12.Glośnik bedzie zasilany wzmacniaczem 350rms.Amplituner denon 1905

poszukaj mivoca XAW 310. jak masz miejsce na 50-60 litrow to polecam tez DLSa W312B ktorego sprzedaje (zobacz allegro)
teraz niemysle wiec duzo typow niepodam ale zobacz oferte beymy - np POWER 12 jest goraco polecany

Jeżeli ma być do łupanki i do filmów, kup stx'a gdyż wiecej nie potrzeba do takich zastosowań.

Rozumiem ze ten głośnik jest do car audio.Mivoca nie ma na allegro,natomiast dls jest za slaby a beyamy 12 nie dostane chyba do 300zl.Poradźcie jeżeli miałby wybierać miedzy Lanzarem 12 a PIONEER TS-W307 D4 to który.

OZI napisał:
Poradźcie jeżeli miałby wybierać miedzy Lanzarem 12 a PIONEER TS-W307 D4 to który.
żaden.
OZI, takim tokiem myślenia to lepiej kup taki głośnik który bardziej Ci się wizualnie podoba...

Nie rozumiem tego.. zawsze wydawało mi sie ze techniawka wymaga szybkiego glosnika a nie jakiegos kiepawego zamulacza przeznaczonego dla naiwnych dresków ktorzy kupuja glosniki ze wzgledu na to jak wygladaja :/

Oczywiście że Lanzar - bije Pioneera na głowę, ale ja tam wolał bym poszperać w głośnikach do domu no chyba, że przeprowadzasz się do auta.

"Takero Lanzar 12 MAX nie jest wcale taka zła oczywiście do auta"

Nie zwracam uwagi na wygląd.Zwróciłem uwagę na Lanzara 12 ponieważ gdzieś w zagranicznych testach był wyborem redaktorów,a Pionner fajnie gra w aucie nie jest szybki ale ale daje rade.No właśnie do niedługo kupuje auto więc na pewno tam też będę chciał żeby pograł.

Powrót