• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik do subwoofera ?

• Autor wątku Autor wątku Idekk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam,

Mam zamiar zbudować subwoofer a że żaden ze mnie spec, potrzebuje waszej wiedzy. Mam wzmacniacz harman kardon pm635 do którego podłączone są altusy 110. Chcę wiedzieć czy jeśli podłącze do niego subwoofer, to czy wystarczy mu mocy aby zagrać. Jeśli ten wzmak się w miarę nadaje to jaki głośnik do subwoofera zamontować ? Myślałem o jakimś ze stajni STX 30cm. Następnie jaki litraż powinna mieć obudowa do polecanego przez was głośnika ? Na głośnik mogę przeznaczyć 200zł. Doradźcie czy to w ogóle ma sens.

Pozdrawiam

PS. jeśli zły dział z góry przepraszam i proszę o przeniesienie

pewnie ze zly dzial - co to ma wspolnego z elektronika?

poczytaj o roznicach miedzy subwooferem pasywnym i aktywnym

Subwoofer aktywny ma wzmacniacz wmontowany a pasywny nie, tyle że nie chciałbym zwiększać kosztów dokupując wzmacniacz. Dlatego pytanie co z tym harmanem, ujdzie ?

Powrót