• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik do subwoofera??

Reakcji
0
Witam
Mam pytanko. Czy jak zamontuję w subwooferze głośnik (zamiennik Tonsila GDN 25), to czy warto zainwestować w taki sprzęt, czy lepiej dać więcej i kupić,np. głośnik DIbeisi za 65zł, lub jeszcze orginalnego Tonsila za 50zł. Charakterystykaa bardzo podobna. Czy zamiennik Tonsila jest gorszy od orginału. Z własnego doświadczenia wiem, że oryginalne Tonsile są bardzo dobrymi głośnikami, lecz zależy mi na kasie, więc za te 50zł mogę mieć 2 zamienniki. Co o tym sądzicie, a może Dibeisi, lub jakiś Voice Kraft?? Co w ogóle sądzicie o tych głośnikach??
Z góry dzikuję.
POZDRAWIAM SERDECZNIE

kup tonsila, żadnych zamienników!
A dibeisi, vk i inne takie podobne to mega syf - omijaj z daleka.

W głośnikach nie ma czegoś takiego jak "zamiennik", głośniki różnych form (czasem jakieś tajwańskie syfy) brzmią inaczej mimo, że czasem niemalże identycznie wyglądają.
Więc lepiej dopłać do tonsila.

CZEŚĆ
A może znacie jakieś lepsze głośniki od Tonsila, ale do 100zł.
Za wszystkie rady i podpowiedzi SERDECZNIE DZIĘKUJĘ
POZDRAWIAM

Ale czy ALPHARD jest lepszy od Tonsila?
Na Allegro Tonsile są przeważnie po regeneracji. Czy wtedy taki głośnik będzie grał tak samo dobrze, jak nówka?? Wymiana zawieszenia górnego i membrany

A jaki rozmiar obudowy subwoofera dla głośnika Tonsil GDN 25/60/1 ??
Może ktoś mógłby mi to policzyć??
A tak ogólnie to do subwoofera polecacie głośniki Tonsila, może macie coś wypróbowanego z innych marek głośników??
JUŻ ZDECYDOWAŁEM BIORĘ TONSILA

Niezły, dość uniwersalny, dość tani, łatwo go napędzić.

[ Dodano: 2007-09-16, 16:27 ]
No i do tego oklepany więc nie ma problemu z obudową , br itd.

ja tylko dodam, ze nie ma sie co ladowac w 25/40/3 tonsila, bo 20/80/2 'zjada' go bez problemu na sniadanie.

moze maly offtop ale jaki wzmacniacz polecacie do tego glosnika. ze ok 100 wat to wiem ale chodzi mi o jakis kit do zlozenia.

Powrót