• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik niskotonowy do Wavecora TW030WA07 ?

Reakcji
24
Witajcie !, mam już głośnik Wavecor TW030WA07 - kopułka wysokotonowa - ponoć dobra z częstotliwością podziału mozna zejsc nawet poniżej 2 KHz.
Jaki głośnik polecacie do kompletu - myślę o kolumnie 2 drożnej, i głośniku 18 lub 20 cm średnicy. Cena takiego głośnika myśle ze max 350 zł.
Z góry dzięki za sugestie.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)

---------- Post dodany o 07:38 ---------- Poprzedni post o 07:27 ----------

Acha - dodatkowa informacj to jest głośnik 8 Ohm. Planowana kolumna o wysokości do 1m reszta wymiarów do opracowania.. ewentualnie do wzięcia z gotowego projektu jesli ktoś już robił coś na tym głośniku.

Zdaje się, że kolega KonradRak robi z tym głośnikiem projekt razem z Fountekiem FW168

Po analizach opinii na temat Founteka FW 168 i opisie dźwięku przez Konrada, myślę o SEAS CA 22 RNY lub CA 18 RNX, moje preferencje to rock , pomieszczenie 25 m2 ...
Ktoś robił może 2D z SEAS-em CA 22 RNY ? A może do rocka jakiś inny głośnik jest godny polecenia ?

Powrót